Locurile de deputati ale lui MARKO ATTILA si GIGI NETOIU au fost VACANTATE de Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, in sedinta de vot final, vacantarea locurilor de deputati ale lui MARKO ATTILA si GIGI NETOIU.

Deputatii au aprobat, miercuri, in plen, vacantarea locului de deputat al lui Marko Attila cu 268 de voturi “pentru”, sase abtineri si doua voturi “impotriva”, iar pe cel al lui Gigi Netoiu cu 291 de voturi “pentru”.

Camera Deputatilor a luat act, pe 15 aprilie, de incetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive, acesta trimitandu-si demisia in original Legislativului.

CITESTE SI: MARKO ATTILA se considera CONDAMNAT PE NEDREPT si vrea o noua VIATA in UNGARIA

Mandatul de deputat UDMR al lui Marko Attila a incetat din data de 1 aprilie si, ca urmare, raportul Comisiei juridice de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a acestuia nu a mai fost discutat de plenul Camerei.

DNA a cerut, luna trecuta, Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila in dosarul ANRP in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul sef al ANI, Horia Georgescu, si deputatul PNL Theodor Nicolescu, fiind acuzati ca ar fi aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Marko Attila nu se afla in tara si si-a trimis, initial, demisia in copie, Camera Deputatilor neputand astfel sa o ia in considerare, iar pe 14 aprilie a sosit la Biroul Permanent si demisia in original.

Tot pe 15 aprilie, Camera Deputatilor a luat act de incetarea mandatului de deputat al lui Gigi Netoiu, care se afla in inchisoare din 2014.

Deputatii nu au putut sa ia act timp de un an de incetarea mandadului de deputat al lui Netoiu, pe motiv ca la Biroul Permanent al Camerei nu a ajuns decizia instantei de condamnare definitiva a parlamentarului.

CITESTE SI: PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR A LUAT ACT DE DEMISIA LUI MARKO ATTILA

in 18 martie, ICCJ a comunicat Camerei Deputatilor data la care a ramas definitiva hotararea de condamnare a lui Netoiu, dar nu si motivul condamnarii acestuia, iar Camera nu a putut atunci sa-l scoata din cvorum pe Netoiu.

Ulterior, ICCJ a facut toate precizarile necesare.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Gigi Netoiu, in martie 2014, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de fotbalisti.