Londra este cel mai scump oras din lume

MAREA BRITANIE: Mai multi IMIGRANTI ROMANI care stau sub un pod rutier risca sa fie evacuati

Cel mai scump oras din lume este capitala Marii Britanii, Londra, unde costul vietii este cel mai ridicat, dupa cum arata un raport publicat recent.

Costul vietii in Londra, capitala Marii Britanii, este cel mai ridicat din lume, se arata intr-un raport publicat recent, potrivit presei britanice. Raportul se bazeaza pe pretul benzinei din Londra, care este de doua ori mai mare ca in SUA, dar si de pretul unei chirii medii care este cu 62% mai ridicata decat in Noua Zeelanda. Mai mult, scrie ziare.com, cafeaua este aproape de trei ori mai ieftina in Roma decat in capitala Marii Britanii, iar alimentele, electronicele si modalitatile de petrecere a timpului liber se adauga la costul de viata ridicat al cetatenilor Londrei.

Cifrele au fost publicate de site-ul Expatistan.com si se bazeaza pe informatiile culese de la aproape 200.000 de utilizatori din toata lumea pentru a calcula preturile medii practicate in 1.600 de orase de pe mapamond.

In clasamentul celor mai scumpe orase de pe Glob, pe locul doi se afla Oslo, care este urmat de Geneva, Zurich si New York.