LOTERIA BONURILOR FISCALE: EUGEN TEODOROVICI vrea sa SCHIMBE abordarea pentru CASTIGURI MAI MARI

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa SCHIMBE abordarea LOTERIEI BONURILOR FISCALE pentru ca sunt prea multi castigatori, iar castigurile sunt mici, a declarat, marti, ministrul de resort, EUGEN TEODOROVICI, la Palatul Parlamentului.

“Abordarea clar trebuie schimbata. La un fond de premiere fix este clar ca daca sunt multi castigatori, atunci castigurile sunt mici. Trebuie sa gasim o alta abordare pentru a stimula cu adevarat. Mergem poate pe categorii de castig. In functie de categorie sa fie si castigul acordat, cum este, de exemplu, 6/49. E normal sa fie o astfel de stimulare. Astazi, din pacate, este o situatie de acest gen. Sunt foarte multi castigatori in aceasta zona si impartim cei un milion lei la la cati vor depune pana pe 13 mai si va fi un castig destul de mic. Trebuie sa facem o modificare la ordonanta si la modul de aplicare din luna iunie. Pentru aprilie, timpul este deja foarte scurt”, a spus EUGEN TEODOROVICI.

El a precizat ca pana in acest moment au fost depuse in jur de 9.000 de bonuri fiscale.

Citeste si: LOTERIA BONURILOR FISCALE: Peste 4.000 de persoane au depus pana acum CERERI pentru revendicarea PREMIILOR

Ministrul Finantelor a adaugat ca o alta abordare a LOTERIEI BONURILOR FISCALE vizeaza orientarea catre zonele unde evaziunea fiscala este ridicata.

“Cealalta idee a loteriei fiscale este mergem pe zonele unde evaziunea fiscala este ridicata. Este o propunere de a face, lunar, o astfel de tombola a bonurilor fiscale venite din aceasta zona. Intr-o luna sa fie legumele si fructele, in alta bauturile alcoolice, de exemplu. (…) Mai este o idee ca la finalul unui an sa putem discuta o deducere a cheltuielilor pe persoana fizica, cheltuieli care sa provina dintr-o astfel de zona unde evaziunea fiscala este ridicata. Este o idee pe care o analizam pentru a crea un astfel de mecanism. De exemplu, la finalul unui an persoana care vine cu bonul fiscal de pe zona de legume-fructe poate sa aiba o deducere, un procent din cei 16% aplicat pe partea de venit. Tombola pe aceste domenii ar trebui sa intre in vigoare din luna iunie-iulie cel tarziu”, a mai afirmat EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: LOTERIA BONURILOR FISCALE: Au fost extrase primele BONURI CASTIGATOARE

Prima extragere la LOTERIA BONURILOR FISCALE a avut loc in data de 13 aprilie, iar bonurile castigatoare sunt cele emise in data de 7 februarie, cu valoarea cuprinsa intre 6 lei si 6,99 lei. Posesorii acestor bonuri au la dispozitie 30 de zile pentru a le depune la ANAF in vederea participarii la impartirea premiului de un milion de lei aferent extragerii.

LOTERIA BONURILOR FISCALE va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori.

Pentru extragere sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.

Sursa foto: hotnews.ro