LOTERIA BONURILOR FISCALE: Premierul VICTOR PONTA a anunta CAND va avea loc PRIMA EXTRAGERE

Premierul VICTOR PONTA a anuntat ca Guvernul a initiat un proiect de Ordonanta privind instituirea Loteriei Bonurilor Fiscale (LBF), initiativa menita sa contribuie la combaterea evaziunii fiscale, si adauga ca PRIMA EXTRAGERE ocazionala va fi organizata pe 13 aprilie, cu un fond de premiere de un milion de lei.

“Loteria Bonurilor Fiscale — o initiativa extrem de binevenita, care, la fel ca in alte state in care s-a aplicat, va ajuta la combaterea evaziunii fiscale. Vom incepe Loteria Bonurilor Fiscale pe 13 aprilie 2015 (a doua zi de Pasti), cand se va programa prima extragere ocazionala, avand un fond de premiere de un milion de lei”, a scris premierul pe pagina de Facebook.

VICTOR PONTA precizeaza ca proiectul de Ordonanta este postat spre dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante.

Citeste si: LOTERIA BONURILOR FISCALE incepe in luna iulie cu EXTRAGERI LUNARE

Conform proiectului, “organizarea Loteriei bonurilor fiscale, denumita in continuare Loterie”, se organizeaza “ca masura pentru combaterea evaziunii fiscale si reducerea economiei subterane”.

“Loteria consta in extragerea aleatorie de numere, in vederea acordarii de premii in bani, persoanelor fizice rezidente si nerezidente in Romania, care detin bonuri fiscale care atesta cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei”, potrivit proiectului de act normativ.

Citeste si: LOTERIA BONURILOR FISCALE le va oferi romanilor CASTIGURI lunare SEMNIFICATIVE

La Loteria care este organizata lunar pot participa bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii. Totodata, LBF se poate organiza si ocazional. Extragerile sunt organizate de catre Compania Nationala “Loteria Romana”—S.A. si sunt publice.

Totodata, proiectul de ordonanta privind LOTERIA BONURILOR FISCALE prevede ca “revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal castigator, in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o declaratie al carei model se aproba prin ordin al ministrului finantelor publice, pana la data de 30 aprilie 2015”.

Pentru anul 2015, PRIMA EXTRAGERE lunara are loc in luna iulie 2015, mai prevede proiectul de ordonanta.

Sursa foto: wall-street.ro