LOTO. Uite cum pot fi prezise numerele cu cea mai mare sansa de a fi extrase la jocul LOTO

Un matematician brazilian pretinde ca este posibil sa prezici rezultatele unei trageri Loto daca aplici teorii complicate de matematica si probabilitate.

LOTO. Renato Gianella a descoperit ca este foarte posibil sa prezici ce numere au sanse mai mari sa fie extrase, urmarind aceleasi tipare de comportament precum cele prezise de Legea numerelor mari, scrie Daily Mail.

Studiul sau, intitulat “The Geometry of Chance: Lotto Numbers Follow a Predicted Pattern” (“Geometria sansei: Numerele de la Loto respecta un tipar prezis”), descopera ca nu toate combinatiile de numere au aceeasi probabilitate de a fi extrase. Lucrarea sustine ca exista un  tipar aplicabil in toate loteriile din lume, care poate fi rezolvat folosind un model complicat.

Desi procedeul nu este atat de simplu incat sa poti sa alegi cele mai norocoase sase numere care vor fi extrase la Loto, este totusi posibil, pe baza probabilitatii, sa identifici diferite combinatii de numere cu cele mai multe sanse de a fi extrase.

Citeste si: LOTO 6/49. REPORT URIAS LA LOTO PENTRU EXTRAGEREA DIN 23 MARTIE

LOTO. Webiste-ul matematicianului, Lotorainbow.com.br, le permite oamenilor sa vada probabilitatea de extragere a numere diferite in 20 de loterii din toata lumea – dar cititorii ar trebui sa aiba cunostinte avansate in matematica pentru a intelege algoritmul.

Matematica din spatele teoriei se bazeaza pe extrageri precedente si pe tipare ce reies din ele – extragerile precedente dicteaza probabilitatea viitoare pentru ca anumite numere sa fie extrase.

Gianella explica logica de functionare a sistemului: “Adopta un model colorat care determina toate combinatiile posibile de numere, asa cum sunt stabilite de regula lui Pascal. Lucrul pe acest model colorat ofera o intelegere mai usoara si o identificare corect a combinatiilor de numere cu cele mai mari probabilitati de castig. Prin experimentare, metoda arata ca este posibil sa depistezi ca rezultatele unei extrageri loto urmeaza acelasi tipar de comportament prezis de Legea numerelor mari”.

LOTO. Matematicianul sustine ca metoda a fost testata in mai mult de 20 de extrageri loto din lume si in fiecare caz a fost demonstrat ca probabilitatea ca un grup dat de combinatii sa fie extras nu este aceeasi pentru toate combinatiile si ca exista grupuri cu o mai mare probabilitate de castig.

Sursa foto: cugetliber.ro