Lotul trei al autostrazii Sibiu-Orastie va sta inchis atat timp cat vor cere procedurile de siguranta

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, DAN MARIAN COSTESCU, LOT, AUTOSTRAZI, SIBIU ORASTIE, INCHIS, PROCEDURI DE SIGURANTA

Ministrul Transporturilor DAN MARIAN COSTESCU a declarat marti ca lotul trei al autostrazii Sibiu-Orastie, care a fost inchis in luna septembrie 2015 intre localitatile Saliste si Cunta, va ramane inchis cat va fi necesar din punctul de vedere al procedurilor de siguranta.

“(Autostrada, n.r.) va sta inchisa atata timp cat vor cere procedurile de siguranta si procedurile pentru stabilire. Nu se poate lua o decizie politica in care cineva sa dea drumul la circulatie, sunt niste analize care se fac, s-au prelevat probe, s-au luat carotele, s-au dus la laborator si in aceasta expertiza se lucreaza si la solutia tehnica. Fara solutie tehnica nu putem sa ne asumam riscul ca dupa cateva luni sa constatam urmatoarele crapaturi si sa o tinem asa intr-un lant infinit. E o problema de responsabilitate si responsabilitatea se face cu pasi mici si legali”, a declarat ministrul Transporturilor.

CITESTE SI: Contractul Sibiu-Orastie, la Parchet, dupa controlul Ministerului Transporturilor la CNADNR

De asemenea, Costescu a precizat ca la finalul lui 2015, Romania va avea mai putini kilometri functionali de autostrada decat avea la inceputul anului, din cauza inchiderii catorva tronsoane.

“Autostrazile sunt prioritarea numarul unu a Romaniei la nivel de public. (…) Sunt mai putini kilometri de autostrada, dar acei kilometri care sunt sunt siguri, se poate circula pe ei. O sa remediem si aceasta problema si vom reda circuitului si acei kilometri de autostrada”, a spus ministrul.

CITESTE SI: CNADNR a depus o plangere penala impotriva CONSTRUCTORULUI ITALIAN AL AUTOSTRAZII SIBIU-ORASTIE

In luna septembrie, lotul trei al Autostrazii Sibiu-Orastie a fost inchis traficului, intre Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt. Reprezentantii CNADNR sustin ca problemele au aparut din cauza “executiei necorespunzatoare a lucrarilor”. 

Lotul a fost inaugurat in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Sursa foto: rador