Lovitură de imagine! S-a înțeles cu Florin Talpan și vine la la CSA Steaua!

Marcel Răducanu nu uită de unde a plecat. Tocmai a împlinit 65 de ani, dar gândul îi este tot la fotbal, tot la Steaua. CSA Steaua, gruparea Armatei, aflată în conflict cu FCSB, clubul patronat de Gigi Becali. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Marcel Răducanu afirmă că s-a înțeles cu Florin Talpan, juristul Stelei, să ajute echipa din Liga a IV-a să își dezvolte o puternică academie de fotbal!

„La sfârșitul lunii noiembrie vreau să vin în București pentru a mă întâlni cu domnul Talpan”. Un anunț-șoc pe care Marcel Răducanu l-a făcut din Germania, acolo unde este stabilit de ani buni. Din ce povestește fosta glorie stelistă, „Talpan m-a ajutat să-mi rezolv cu pensia de la Armată. I-am trimis niște formulare din Germania, pentru că se pare că cei din România nu mă mai găsesc. Probabil sunt prea mulți foști fotbaliști Marcel Răducanu și de-aia”.

Totuși, pensia este doar un subiect adiacent. În realitate, „trebuie să vorbesc și alte lucruri cu domnul Talpan”. Rugat să dezvolte, Marcel Răducanu a explicat despre ce este vorba: „Despre proiectul pe care vrea să mi-l propună. Dânsul vrea să vin la Steaua. Încă n-am discutat concret, dar vrea să facă o academie mare și își dorește să mă alătur proiectului. Vreau să văd ce planuri are. Eu sunt deschis la orice. Nu știu încă ce funcție voi avea, trebuie să stau de vorbă cu domnul Talpan. Să vorbim concret”. Cu toate acestea, Marcel Răducanu este categoric: „Niciodată nu voi renunța la academia mea de fotbal de la Dortmund! Nu voi renunța! Aici e baza, de aici vin banii”.

Academie pentru copii

Rolul lui Marcel Răducanu va fi acela de coordonator al unei academii de copii. La fel cum are și Gigi Becali la FCSB, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” vrea să profite de notorietate pentru a-și construi puternică bază.

Am înțeles că domnul Talpan vrea să facă o academie pentru copii, mie asta îmi place să fac. Putem face ceva bun și să trecem peste academiile echipelor din Liga 1. E posibil să mai aduc și niște antrenori din Germania pe lângă cei care sunt acum la Steaua. Totul ține de organizare. Trebuie mentalitate bună. Important e cum lucrezi cu copiii de mici, pentru a-i forma. Atunci e cel mai important moment pentru ei. Vin cu metode din Germania, cu mentalitate nemțească”.

Sursa foto: sport