Lovitura de stat din Egipt, orchestrata de Statele Unite?

Lovitura de stat din Egipt, care a avut drept scop inlaturarea de la putere a presedintelui Mohamed Morsi, a fost orchestrata de Statele Unite ale Americii? Aceasta intrebare este una care se aude din ce in ce mai des si din din cauza faptului ca Washingtonul nu a facut  vreo declaratie oficiala pe marginea lucrurilor intamplate in Egipt in ultimele doua saptamani.

Mai mult, administratia Obama a anuntat ca va livra patru avioane de lupta F-16 armatei egiptene, acestea alaturandu-se sumei de 1,5 miliarde de dolari pe care SUA o trimite, anual, in Egipt. 

Acest lucru demonstreaza, inca o data, faptul ca administratia americana isi ignora propria legislatie care interzice acordarea de ajutoare tarilor in care au loc lovituri de stat militare, gesturi care dau clar de inteles ca americanii sunt de acord cu ultimele evenimente petrecute in Egipt.

Pentagonul anunta ca presedintele Obama i-a cerut „sa revizuiasca sprijinul acordat guvernului din Egipt” avand in vedere „evenimentele din ultima saptamana”, insa, din nou, s-a evitat folosirea sintagmei „lovitura de stat”.

 Sursa foto: agenda.ro