LOVITURA de STAT ESUATA in TURCIA: 8.000 de POLITISTI pusi pe LIBER!

Aproape 8.000 de membri ai fortelor de politie din Turcia, inclusiv din Istanbul si Ankara, au fost demisi, din cauza presupuselor legaturi cu tentativa de lovitura de stat, a declarat luni un inalt oficial de securitate, informeaza Mediafax.

UPDATE: Treizeci de guvernatori turci si peste 50 de functionari publici de rang inalt au fost dati jos din functii, potrivit CNN Turk.

STIRE INITIALA

Autoritatile turce au arestat sau demis mii de persoane suspectate ca ar avea legatura cu organizarea si punerea in aplicare a loviturii de stat din Turcia, scrie Reuters. Cel putin 99 de persoane care ar fi fost implicate in organizarea loviturii de stat din Turcia au fost arestate la Ankara, a anuntat luni portalul de stiri Haberler. Printre cei arestati se numara si generalul de brigada Haqan Evrim, informeaza TASS.

CITESTE SI: TENTATIVA DE LOVITURA DE STAT IN TURCIA. UPDATE

Anterior, postul de televiziune Haber Turk a anuntat ca 12 generali si un amiral au fost arestati in Turcia, in cursul diminetii de luni. Ministrul Justitiei de la Ankara, Bekir Bozdag, a anuntat, anterior, ca aproximativ 6.000 de persoane au fost retinute in legatura cu lovitura de stat esuata din Turcia.

Oficialul de la Ankara a precizat ca ancheta in acest caz este in curs de desfasurare, asa ca numarul persoanelor arestate va creste.

Sursa foto: hurryiet