LOVITURA DE STAT in THAILANDA: Liderul juntei militare primeste aprobarea regelui

Liderul JUNTEI MILITARE care a preluat puterea saptamana trecuta in THAILANDA urmeaza sa primeasca luni aprobarea REGELUI, o etapa cruciala pentru perenitatea noului regim, contestat, in aceasta monarhie constitutionala unde regele este venerat, transmite AFP.

O ceremonie pentru confirmarea functiilor generalului Prayut Chan-O-Cha era prevazuta in cursul diminetii la cartierul general al armatei, in absenta REGELUI BHUMIBOL, in varsta de 86 de ani, a precizat o purtatoare de cuvant a armatei, Sirichan Ngathong.

Citeste si: LOVITURA DE STAT DIN THAILANDA: FOSTII CONDUCATORI, INTERDICTIE DE A PARASI TARA

JUNTA a anuntat joi o lovitura de stat in THAILANDA, al 19-lea puci, reusit sau ratat, de la instaurarea monarhiei constitutionale in 1932.

Traditional, preluarea puterii de catre armata se face cu acordul palatului, potrivit expertilor, chiar daca acest lucru nu este clar in cazul de fata.

JUNTA a facut cunoscut sambata ca i-a trimis REGELUI o scrisoare in care ii solicita sa aprobe noul regim.

Citeste si: LOVITURA DE STAT IN THAILANDA ANUNTATA IN DIRECT LA TELEVIZIUNE

Considerat ca liantul acestei natiuni extrem de divizate politic, REGELE, a carui sanatate ramane fragila dupa ce a fost mult timp internat in spital, traieste in palatul sau din Hua Hin, statiune balneara la sud de Bangkok, si nu apare decat rareori in public, luand si mai rar cuvantul.

Noul regim a dizolvat Senatul, pastrat pana atunci in pofida suspendarii Constitutiei, si i-a incredintat autoritatea legislativa generalului Prayut care astfel concentreaza in mainile sale intreaga putere.

Sursa foto: indiatimes.com