LOVITURA DE TEATRU: CFR Cluj intra in insolventa! Echipa din Gruia va merge in Liga a II-a

LOVITURA DE TEATRU in Liga I! Una dintre formatiile cu performante notabile dupa revolutie, CFR Cluj, va intra in insolventa si, dupa toate probabilitatile, va evolua din sezonul viitor in Liga a II-a, informeaza in exclusivitate Prosport.

Sursa citata noteaza faptul ca patronul Arpad Paszkany a ajuns la fundul sacului si in ciuda eforturilor financiare pe care le-a facut finantatorul ardelean in ultima perioada (n.red. printre care si vanzarea unui teren de antrenament cu 2,5 milioane de euro catre unul dintre partenerii sai de afaceri, insa majoritatea au fost blocati din cauza datoriilor pe care le are Paszkany la stat si banci) sfarsitul visului frumos din Gruia se apropie cu pasi repezi de final.

Prosport scrie ca in acest moment omul de afaceri trebuie sa faca rost de 3 milioane de euro pentru a aduce situatia la zero. CFR are numeroase datorii catre fosti jucatori, catre impresari, dar si catre angajati si actualii fotbalisti. Cadu si colegii sai nu au mai vazut bani din salariu in acest an si nu au mai incasat nicio prima de joc din februarie 2013. Daca nu plateste toate datoriile pana luni, CFR risca sa fie retrogradata in esalonul secund, daca se va mentine licentierea. 

Citeste si: Paszkany nu poate sa vanda CFR Cluj din cauza scandalurilor din fotbalul romanesc

Mai mult, echipa din Gruia trebuie sa scoata peste 100.000 de euro din conturi in perioada urmatoare pentru a nu risca depunctarea. Camera Nationala pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul FRF a decis la finalul lunii februarie ca Paszkany trebuie sa ii dea lui Eduard Stancioiu 55.000 de euro reprezentand restante salariale si lui Nicolas Godemeche suma de 46.219 de euro. 

Singura sansa pentru ardeleni este ca UEFA sa renunte la licentiere, in caz contrar Paszkany are dosarul de insolventa gata pregatit, in conditiile in care in ultimele doua luni oamenii din club vorbesc tot mai mult despre o reconstructie, care sa inceapa din Liga a II-a,  cu jucatori tineri fara pretentii financiare exagerate, mai scrie Prosport.

Sursa foto:  prosport.ro