Motivul pentru care Ianis Hagi a refuzat Barcelona! Gică Popescu confirmă interesul celor de la Spartak Moscova

Ianis Hagi (20 de ani) este unul dintre cei mai doriţi fotbalişti români în această vară, iar în cursa pentru semnătura fotbalistului de la FC Viitorul s-ar fi înscris şi Spartak Moscova, care ar fi favorită în acest moment la semnătura decarului.

Update 3: Presedintele clubului Viitorul, Gica Popescu, a dezvaluit luni ca Ianis Hagi a primit o oferta din partea campioanei Spaniei, FC Barcelona. Oferta a fost, insa, refuzata deoarece catalanii doreau sa-l cumpere si apoi sa-l imprumute la o alta formatie pe mijlocasul ofensiv roman in varsta de 20 de ani.

Gica Popescu a confirmat si ca Spartak Moscova e interesata de transferul jucatorului care a impresionat la Campionatul European de tineret. “Au fost numeroase negocieri cu cluburi din toate campionatele, Ianis este in vacanta si analizeaza toate ofertele si va alege la momentul potrivit. Eu vorbesc doar de oferte concrete, nu doar discutii. Am avut intalniri directe cu oficialii tuturor cluburilor care au facut oferta pentru Ianis. Ieri m-am intalnit cu Gica si cu Ianis si am hotarat sa luam in calcul oferta cea mai buna la momentul potrivit, s-ar putea intampla saptamana asta, s-ar putea intampla saptamana viitoare”, a spus Gica Popescu, luni, intr-un interventie telefonica la ProX.

“Este real interesul celor de la Spartak. Exista interes din partea Barcelonei, au existat discutii, dar proiectul pe care il propune Barcelona nu e de interes pentru noi, pentru ca l-ar imprumuta pe Ianis. Ianis a ajuns la un nivel valoric important, din moment ce se intereseaza atat de multe echipe valoroase”, a conchis acesta.

Update 2: Telenovela continuă! Ianis Hagi (20 de ani), mijlocașul celor de la Viitorul, continuă să fie în atenția celor de la Barcelona, care sunt dispuși să plătească 10 milioane de euro în schimbul său. Cum mijlocașului român i-ar fi greu să prindă primul „11” la Barcelona, catalanii s-au gândit să-l împrumute mai departe la Valladolid, echipă patronată de brazilianul Ronaldo, anunță El Gol Digital, citat de gsp.ro.

Valladolid a scăpat de la retrogradare și Ronaldo vrea să construiască o echipă care să nu mai aibă emoții și anul viitor în La Liga. Echipa brazilianului nu are 10 milioane de euro pentru a-l aduce pe Ianis, dar fostul fotbalist vrea să profite de relațiile bune pe care le are cu Barcelona pentru a-l împrumuta pe fiul lui Gică Hagi.

Valladolid are și o variantă de rezervă, mai scrie El Gol Digital. Dacă-l vor vinde pe Ruben Alcarez, care are clauza de reziliere de 12 milioane de euro, atunci alb-violeții se vor înscrie și ei la licitația pentru Ianis pentru a-l transfera definitiv. Alcarez e dorit de mai multe echipe importante din Spania.

Update: Spartak Moscova insistă pentru transferul lui Ianis Hagi și, potrivit informațiilor gsp.ro, oferă 12 milioane de euro pentru mijlocaș. Rușii așteaptă un răspuns în următoarele trei zile.

Dacă va pleca pe 12 milioane de euro, Ianis devine cel mai scump jucător transferat din Liga 1, depășind recordul de 10 milioane deținut de Nicolae Stanciu, plecat la Anderlecht. Cota lui Ianis Hagi, potrivit Transfermarkt, este de 6 milioane de euro.

Știre inițială

Potrivit Sport Express, cele două părţi au ajuns la un acord verbal şi au bătut palma pentru transferul lui Ianis Hagi la formaţia din Rusia, rămânâd să mai fie puse la punct celelalte detalii. Suma de transfer nu a fost dezvăluită, însă preşedintele Gheorghe Popescu a anunţat, luni, că are pe masă mai multe oferte, chiar şi de peste 10 milioane de euro, conform Mediafax.

Spartak Moscova a câştigat de 10 ori titlul în Rusia, ultima oară în sezonul 2016/2017, însă în ultima stagiune a încheiat pe locul cinci, astfel că va evolua în Europa League. Printre numele importante din lotul ruşilor se numără Roman Zobnin, Fernando, Sofiane Hanni sau Luiz Adriano. Antrenor este bielorusul Olek Kononov (53 de ani), conform Mediafax.

Citește și:  GICĂ CRAIOVEANU NEGOCIAZĂ TRANSFERURILE A DOI DINTRE TITULARII NAȚIONALEI U21! UNDE POT AJUNGE ACEȘTIA

“Analizăm, evaluăm şi vom lua o decizie. Se vorbeşte mult, e normal. E un jucător curtat, ne surprind multe oferte, dar trebuie să analizăm bine, să luăm o decizie importantă pentru el şi pentru noi, ca club. El şi toţi ceilalţi care au participat la turneul final, toţi aceşti copii extrardinari care au fost la Europene au scos România în stradă. Au deja un nume, sunt deja jucători europeni, au cota lor, meritul e al lor şi al antrenorului, că au ajuns la un nivel foarte mare”, a spus Hagi, vinery, la conferinţa de presă premergătoare Supercupei cu CFR.

Numele cluburilor interesate de Ianis vehiculate în presa internaţională au fost Barcelona, Borussia Dortmund, Standard Liege, Genk, Sevilla şi Anderlecht, însă, conform sursei citate, decarul de la FC Viitorul are cele mai şanse acum să ajungă în capitala Rusiei.

Gică Hagi împreună cu coechipierii de la Steaua au umilit Spartak Moscova acum 31 de ani

În urmă cu 31 de ani, în perioada octombrie-noiembrie 1988, Steaua București o întâlnea pe Spartak Moscova în turul doi al Cupei Campionilor Europeni. Gică Hagi a făcut două partide de excepție împreună cu coechipierii săi reușind să-i umple poarta de goluri celebrului Rinat Dasaev. Militarii s-au impus atunci cu 2-1 la Moscova și cu 3-0 pe Ghencea, Hagi marcând golul al doilea al partidei tur de la București. Tot Hagi a pasat decisiv la una dintre cele mai frumoase goluri reușite de Marius Lăcătuș în cupele europene. Steaua urma să ajungă, din nou, în finala CCE, pierdută în fața italienilor de la AC Milan.

Sursa foto: gsp