LOVITURA de TEATRU! Ministrul PETRE TOBA va fi absolvit de orice vina in scandalul de PLAGIAT

Unul din cei mai importanti ministri ai cabinetului Ciolos va fi “spalat” de acuzatia de plagiat. Ministrul de Interne, PETRE TOBA, a fost acuzat de PLAGIAT in cazul tezei sale de doctorat, potrivit unei investigatii a PressOne efectuata in 2015.

 “Universitatea Nationala de Aparare “Carol I” (UNAp) din Bucuresti face scut in fata acuzatiilor de plagiat aduse ministrului de Interne, PETRE TOBA, inainte de pronuntarea verdictului Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Comisia de Etica a Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”, institutie unde PETRE TOBA a obtinut titlul de doctor in 2011, recomanda mentinerea acestui titlu stiintific. Ministrul de Interne a fost acuzat in urma cu noua luni ca si-a PLAGIAT teza de doctorat.

Intr-un raport inaintat Ministerului Educatiei, membrii Comisiei de Etica a UNAp afirma ca o parte din dovezile de plagiat facute publice nu se sustin, iar in alte cateva situatii este vorba despre “similitudini”, nu despre PLAGIAT.

PressOne a publicat in exclusivitate in luna noiembrie 2015 o ampla analiza a tezei de doctorat a ministrului de Interne, PETRE TOBA, in care se arata ca peste 250 din totalul de 390 de pagini ale lucrarii cu care el a obtinut titlul de doctor in stiinte militare si informatii sunt copiate ad litteram din lucrari de specialitate sau din referate postate pe internet, fara utilizarea ghilimelelor si fara a respecta normele nationale si internationale de citare in opere stiintifice (…)

CITESTE SI: MINISTRUL DE INTERNE, PETRE TOBA, AUDIAT LA CURTEA DE APEL INTR-UN DOSAR CONTROVERSAT

Comisia de Etica a UNAp s-a intrunit la data de 2 iunie 2016, ne-au declarat surse din mediul academic. Raportul de analiza a acuzatiilor de PLAGIAT aduse ministrului de Interne a fost finalizat cateva zile mai tarziu. Documentul a fost trimis Ministerului Educatiei la data de 9 iunie (…)

In concluziile prezentate se precizeaza ca “o parte din situatiile de plagiat nu se sustin”. In cazul altor pagini redactate fara respectarea normelor universitare, dar si legale, este vorba despre “similitudini”. Propunerea finala este de “mentinere a titlului de doctor” (…) Potrivit actualei legislatii, raportul Comisiei de Etica a UNAp este unul consultativ pentru Comisia de Stiinte Militare din cadrul CNATDCU. Aceasta din urma se afla acum in procedura avansata de evaluare a tezei lui PETRE TOBA, termenul pana la care trebuie sa se pronunte fiind 3 septembrie.

In iulie, sase din cei sapte membri ai aceste comisii, care se ocupa de analizarea tuturor tezelor de doctorat din domeniul Stiinte Militare, Siguranta Nationala si Ordine Publica, s-au abtinut pe motiv de incompatibilitate sau conflict de interese. Cei sase, care proveneau de la Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, de la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” si de la Academia de Politie “Al. I. Cuza”, au fost inlocuiti de alte cadre didactice.

Surse din cadrul CNATDCU afirma ca de selectia noilor membri ai comisiei care va analiza cazul “PETRE TOBA” s-a ocupat Stefan Pruna. Acesta este prorector al Academiei de Politie “Al. I. Cuza” si presedinte al Comisiei de Stiinte Militare a CNATDCU.

In calitate de comisar-sef de politie, Pruna ii este subordonat ierarhic lui PETRE TOBA. In plus, Academia de Politie functioneaza in subordinea Ministerului de Interne, iar coordonarea functionala a Academiei se stabileste prin ordin al ministrului de Interne, potrivit Hotararii de Guvern 294/2007.

Sursele PressOne afirma ca miza unui verdict de neplagiat in cazul lui PETRE TOBA este una de natura politica, interesul fiind mentinerea lui PETRE TOBA in Guvern astfel incat acesta sa se poata ocupa de organizarea alegerilor parlamentare din toamna acestui an. Aceleasi surse considera ca ministrul de Interne este sustinut atat de anumite grupari politice, cat si de grupari din anumite servicii secrete.

Sursa text: pressone.ro