FCSB a pierdut definitiv procesul cu CSA Steaua! Gigi Becali și-a tras-o singur! Foto în articol

Lovitură devastatoare pentru Gigi Becali. Recursul intentat de FCSB în procesul privind recuperarea mărcii ”Steaua” a fost respins definitiv, vineri, de către judecătorii ICCJ.

Update 2: Gigi Becali și-a făcut-o cu mâna lui! În cartea intitulată  “Becali și Steaua”, latifundiarul precizează că numele aparține Armatei! 

“Lucrurile nu erau, însă, perfect așezate, așa cum zice și expresia, era un pas înainte. Nea Viorel (n.r. Păunescu) și cu cei de la MApN au rămas cu stadionul, cu numele, cu terenurile și clădirile, eu dețineam controlul asupra noii societăți și veneam cu banii. Dar era ok”, este fragmentul de la pagina 24 din cartea lui Gigi Becali.

Update 1: “Asta este, ce să fac acum? Să dansez, ce să fac? Aia e. Îmi puneam mari speranţe, dar dacă aşa a dat, ce pot să fac? Mai e cale de atac, la Curtea Europeană de Justiţie. O să mergem acolo, normal. Dacă în ţara noastră nu avem dreptate, mergem la străini să ne facă dreptate. Cred că s-a băgat Dumbravă”, a spus Gigi Becali pentru Digi Sport.

Știre inițială

Pe cale de consecință, echipa finanțată de Gigi Becali nu va avea voie să folosească numele ”Steaua”, echipa urmând a se numi în continuare FCSB.

”- Civil – Respingere recurs – Nefondat

– Decizia nr. 1628: Respinge ca inadmisibilă excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, reiterată în recurs de către intimatul-pârât Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Fotbal Club FCSB SA (fost Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) împotriva deciziei nr. 989A din 21 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă. Definitivă.”, se arată în minuta judecătorilor ICCJ.

SC FC Steaua București SA, echipa finanţată de George Becali, a pierdut pe 21 decembrie 2016 litigiul la Curtea de Apel cu Clubul Sportiv al Armatei şi nu mai avea dreptul să folosească numele.

Clubul Sportiv al Armatei cere 37 milioane de euro prejudiciu de folosire a mărcii de către Becali. Cazul se judecă pe 9 mai. Mai urmează să fie un deschis un proces privind întrebarea importantă: ce echipă are palmaresul, între CSA Steaua și FCSB?

Prima reacție a lui Florin Talpan

“Da, e adevărat. Am câştigat definitiv şi la Înalta Curte. Pot să vă spun că marca şi numele Steaua sunt definitiv ale Armatei. Am demonstrat în toate instanţele că acestea au aparţinut şi aparţin CSA Steaua şi Gigi Becali le-a folosit abuziv”, a confirmat Florin Talpan pentru Prosport.

“Eu mi-am făcut treaba pe linia mea juridică. Având în vedere că domnul Becali a fost de rea credință, din punctul meu de vedere nu se mai poate negocia nimic cu dânsul! Unii oameni doar au vrut să profite de acest brand pentru a obține bani.

Pe data de 9 mai are loc un nou termen în dosarul în care noi am cerut recuperarea prejudiciului. E un termen de judecată. Vom încerca să recuperăm întreg prejudiciul. N-aș putea să vă spun exact cam cât ar mai dura acest dosar la Tribunalul București. Cei de la FCSB ori se fac că nu înțeleg, ori nu cunosc codul de procedură civilă”, a mai declarat Talpan la TV Telekom Sport.

Sursa foto: sport