LOVITURA DURA PENTRU NASUL TV SI REALITATEA TV!

Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, protestează împotriva deciziei adoptate, în şedinţa de joi a Consiliului, cu şase voturi pentru, de a amenda posturile NAŞUL TV şi REALITATEA TV pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi sumă cu care au fost penalizate RTV şi Antena 3, scrie pagina electronica nasul.tv. Membrii Consiliului care au luat această decizie au considerat că toate televiziunile au avut aceeaşi atitudine în ziua alegerilor prezidenţiale, iar actul jurnalistic a fost similar.

Trebuie menţionat că pentru NAŞUL TV nu a existat niciun fel de sesizare la CNA în privinţa conţinutului editorial din ziua şi pre-ziua votului, însă Consiliul a decis ca postul nostru de televiziune să fie amendat la pachet cu RTV şi Antena 3. “În ședința de astăzi a CNA, în sfârșit, s-au dezbătut rapoartele de monitorizare axate pe ziua votului, 16 noiembrie. Cele mai multe reclamații au fost înregistrate de RomâniaTV și Antena3.

Actuala componență a CNA, impusă de majoritatea PSD din Parlament, și-a spus, în mod rușinos cuvântul, adică: mare lucru nu s-a întâmplat în audiovizual…cam cât o amendă minimă de 10.000. Mai mult, cam toate televiziunile s-au comportat la fel. Cât de mizerabil!
Ce facem ca să scape Antena 3 și RomâniaTV? Le punem la egal cu RealitateaTV și NașulTV.

Nu au contat zecile de ore de încălcări de lege, de manipulare, de minciuni, de intoxicări, de atacuri la persoană. Majoritatea PSD din CNA nu a văzut nimic grav în falsificarea de reportaje, nimic grav în acuzațiile lansate de Antena3 și RomâniaTV, acuzații pe care nici măcar candidatul susținut de aceste posturi nu le-a formulat. Majoritatea PSD din CNA nu a ținut cont de miile de reacții publice la adresa acestor două „posturi de televiziune”, reacții care reclamau dispariția legii, dispariția bunului simț, terfelirea calității de jurnalist. Nu au ținut cont de gunoiul aruncat spre public sub denumirea „Breaking News”, pe tot parcursul zilei de vot.

La momentul propunerilor și a discuțiilor pe marginea rapoartelor, cu excepția mea, („jigodia de Jucan”, cum spunea Laura Georgescu) NICIUN MEMBRU CNA nu a avut vreo reacție la adresa Antena3. În schimb au văzut puțin limbaj injurios la RomâniaTV și NașulTV.
Să propui o sancțiune prin care să declari public, oficial, prin decizie a CNA, că Antena3 și RomâniaTV s-au comportat la fel ca și RealitateaTV și NașulTV este o nerușinare, este o atitudine de care mă dezic.

Monica Gubernat, membru CNA din partea PSD, a propus sancționarea cu 10.000 lei posturile Antena3, RomâniaTV, NașulTV și RealitateaTV. Propunerea a fost votată cu șase voturi de: Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu. Tot aceștia au votat si o somație pentru B1tv și TVR.

Acesta este CNA-ul patronat de PSD, în slujba Antena3 și RomâniaTV, nicidecum în slujba interesului public și a legii. Acesta este CNA-ul patronat de PSD, sfidător la adresa jurnaliștilor care înțeleg să facă presă corect, cinstit”, a transmis Valentin Jucan.