LOVITURA DURA pentru TRAIAN BASESCU: MISCAREA POPULARA nu poate fi INREGISTRATA ca PARTID

Inregistrarea partidului MISCAREA POPULARA, condus de TRAIAN BASESCU, a fost respinsa definitiv de instanta, informeaza televiziunile de stiri. Tribunalul Bucuresti admisese in 15 decembrie 2015 cererea de inregistrare a formatiunii politice “MISCAREA POPULARA”, reprezentata de Traian Basescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu si Dorel Onaca.

Decizia tribunalului a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti. Vineri, instanta a admis apelul procurorilor, a schimbat sentinta Tribunalului Bucuresti si a respins cererea de inregistrare a partidului MISCAREA POPULARA. Decizia de la Curtea de Apel a fost luata cu opinie separata a judecatorului Aglaia Valan, in sensul respingerii apelului ca nefondat.

Parchetul Capitalei a considerat ca nu exista o delimitare clara intre “Miscarea Populara” si “Partidul Miscarea Populara”, la fel cum exista asemanari prea mari si intre siglele celor doua formatiuni. Desi exista un acord din partea Partidului Miscarea Populara, procurorii au considerat acest lucru irelevant. Procurorii apreciaza ca aceasta confuzie nu a ramas la nivel teoretic, ci a inceput sa se reflecte si in presa.

Sursa foto: realitatea