LOVITURA DURA PRIMITA DE ANTENA 3 DIN PARTEA CNA

Televiziunea condusa de Mihai Gadea a fost sanctionata de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru afirmatii injurioase si pentru faptul ca nu a fost prezentat punctul de vedere al ziaristului MALIN BOT, de la Evenimentul zilei, in momentul in care i-au fost adus acuzatii precum aceea ca ar fi “fascist”, scrie Paginademedia.

Postul de televiziune ANTENA 3 a fost amendat de CNA cu 20.000 de lei, dupa ce i-a adus jurnalistului MALIN BOT mai multe injurii.

“Limbajul folosit (…) de ANTENA 3 in emisiunea in care ati discutat pozitia celor doi jurnalisti, MALIN BOT si DNA TAPALAGA, este unul injurios. Acuzatia de nazism e cu iz penal. Trebuia sa aveti opinia domnului Bot cu privire la aceasta acuzatie. Impactul limbajului dumneavoastra despre MALIN BOT este incomensurabil mai mare decat impactul pe care il au afirmatiile domnului BOT la adresa dumneavoastra”, a explicat Radu Herjeu, membru CNA.

“Dvs. nu ati fi ajuns aici daca nu ati fi facut afirmatiile pe care le-ati facut, daca nu ati fi folosit limbajul pe care l-ati folosit. Aceasta spirala a urii este profund daunatoare fata de ce se intampla in societate”, a completat Dorina Rusu, membra CNA.

CITESTE SI: CSM: OPINIILE EXPRIMATE LA ANTENA 3 AU AFECTAT REPUTATIA PROFESIONALA A SEFEI DNA

La finele lunii februarie, MALIN BOT a publicat pe pagina de internet a cotidianului Evenimentul Zilei (EVZ) un articol intitulat “Mineriada lui Voiculescu a esuat in fata valului urias de dezaprobare care l-a lovit pe Klaus Iohannis”. Atunci, MALIN BOT a fost calomniat si denigrat in mai multe emisiuni ale Antenei 3, sub pretextul ca ar fi discriminat telespectatorii in varstnici ai postului si mai ales pe cei ce au fost prezenti la mitingul se sustinere pentru trustul Intact.

MALIN BOT a fost numit “nazist” in mai multe randuri, iar  Mihai Gadea i-a facut un denunt calomnios la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care a decis insa ca jurnalistul EVZ nu a discriminat si s-a constatat ca opiniile exprimate de acesta nu constituie fapta de discriminare. Cu toate acestea, postul ANTENA 3 nu a dat un drept la replica si nici nu a facut vreo revenire asupra stirii.

Sursa foto: A3