Lovitură extremă pentru Florin Talpan și CSA! ”Am câștigat marca Steaua până în 2027!” Document în articol

Lovitură extremă încasată de Florin Talpan și CSA Steaua! Scandalul legat de marca Steaua pare că intră într-o nouă etapă. Avocatul Pompiliu Bota susține că a câștigat dreptul de folosință exclusivă a mărcii combinate Steaua București până în 2027!

Vestea vine la doi ani după ce Gigi Becali anunțase că a fost contactat de Bota în legătură cu acest demers. Totul după ce Pompiliu Bota a înregistrat-o la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală). Instituția europeană a emis documentul de recunoaștere a acestor drepturi în data de 3 martie 2020!

Astfel, noul titular susține că deține până la 29 septembrie 2027, atât denumirea mărcii, cât şi însemnele, respectiv sigla, stema şi desenul original, în varianta color cunoscută. ”Drepturile asupra mărcii conferite de EUIPO primează asupra mărcii înregistrate în România, la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), pe care o deține ofiţerul-jurist al CSA STEAUA Bucureşti, Florin Talpan”, a explicat Pompiliu Bota, pentru ziardecluj.ro.

Florin Talpan ar fi depus la EUIPO o opoziţie privind înregistrarea mărcii Steaua Bucuresti, opoziție care nu i-a fost acceptată. Demersul pus la cale de către avocatul Bota a fost unul extrem de complex pentru că durează din toamna lui 2017. Avocatul hunedorean are în plan acum să-i concesioneze legal și gratuit lui Gigi Becali drepturile de folosință asupra mărcii Steaua București. ”Încă nu am luat legătura cu Gigi Becali pe această temă. Prima dată trebuie să-l oblig pe Talpan să nu mai folosească marca, urmând să-l acționez în judecată”, a mai declarat Pompiliu Bota pentru sursa citată.

Avocatul Pompiliu Bota a explicat ce presupune câștigarea mărcii Steaua București

Avocatul Pompiliu Bota a explicat ce presupune de fapt câștigarea mărcii Steaua București până în 2027, după o decizie a celor de la EUIPO, dictată în data de 3 martie 2020. ”Palmaresul n-are treabă cu ce am. Marca combinată înseamnă cuvintele, denumirea ’Steaua București’. Și restul reprezintă culorile și desenul. Eu am aceste lucruri. Repet, n-am treabă cu palmaresul”, a explicat Bota, pentru ProSport.

În plus, avocatul spune că de acum se va război cu Florin Talpan și cu cei de la CSA Steaua, pe care-i amenință cu un proces, dar și cu daune materiale importante. ”Am dreptul să folosesc brandul Steaua și am dreptul să dau în judecată pe cine îl folosește fără acordul meu. Pot da în judecată Armata. Pot să le cer bani grei!”, a mai spus Bota, care a continuat: ”Până atunci îi cer lui Talpan să-și vadă de treaba lui. Prima dată vreau să-l fac pe Talpan să nu mai folosească numele Steaua. Să înțeleagă că nu mai are dreptul ăsta. Talpan a atacat timp de 3 ani procedura și a pierdut. Acum a pierdut definitiv până în 2027. Domnul Talpan e un om rău”, a mai spus Bota.

Sursa foto: sport