Lovitură grea pentru Meghan și prințul Harry! Canada a luat decizia

Jandarmeria Regală a Canadei (GRC) asigură protecție prințului Harry și soției sale, Meghan Markle, din luna noiembrie, a confirmat ministerul Securității publice. Însă acest serviciu se va încheia „în următoarele săptămâni, atunci când cei doi își vor pierde statutul de membri ai familiei regale britanice, anunță Radio Canada.

Cuplul regal a fost observat de mai multe ori în Columbia Britanică în ultimele luni. Cei doi s-au stabilit cu fiul lor Archie, într-o reședință de pe insula Vancouver. Ducele și ducesa de Sussex au ales să se stabilească în Canada part-time, ceea ce a constituit un ansamblu de circumstanțe unice și fără precedent pentru guvernul nostru, a declarat ministrului siguranței publice, Bill Blair.

Datorită statutului lor de persoane protejate internațional, Canada avea obligația de a le oferi asistență de securitate, după caz. Asistența de securitate se va opri în săptămânile următoare, în conformitate cu schimbarea statutului lor, a declarat Jandarmeria.

Nepotul reginei Elisabeta a II-a și soția sa au busculat monarhia britanică exprimându-și dorința de a se distanța de îndatoririle regale, pentru a petrece mai mult timp în America de Nord și a obține independență financiară. Cei doi au anunțat că vor renunța oficial la titlurile regale în 31 martie.

Sursa foto: BBC