Lovitură grea pentru mii de șoferi români! Se interzic mașinile cu volan pe dreapta. Până când mai pot circula

Mașinile cu volan pe dreapta aduse din Regatul Unit nu vor mai putea circula de anul viitor pe drumurile publice din România, dacă nu vor fi reomologate de RAR (Registrul Auto Român). Întreaga operațiune presupune modificarea mașinii și mutarea comenzilor, dar și  a volanului, pe partea stângă. Operațiunea costă însă cel puțin două mii de euro.

Lovitură pentru mii de șoferi

Autoturismele cu volan pe dreapta au fost mult timp preferate de români, mai ales de cei care dispuneau de un buget redus pentru achiziționarea unei mașin la mâna a doua. Însă, polițiștii și intructorii auto le consideră adevărate pericole în trafic, anunță Știrile Pro TV.

Reamintim că numai anul trecut, 45 de români și-au pierdut viața în accidente în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta. În peste 90% dintre cazuri, s-a stabilit că vina le-a aparținut șoferilor care aveau astfel de mașini. În primul rând, acești șoferi nu se pot asigura corespunzător când fac manevra de depășire. Astfel că, adoptarea acordului privind Brexit şi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană estimată pentru finalul acestei luni vor aduce schimbări, în România, pentru cei care au maşini cu volan pe dreapta.

Se interzic mașinile cu volan pe dreapta

Încă din prima zi a anului următor, dacă Marea Britanie nu va prelungi perioada de tranziție după ieșirea din UE, mașinile din Regatul Unit nu vor mai putea circula pe drumurile din România, dacă nu vor fi reomologate de RAR (Registrul Auto Român).

În plus, statisticile RAR arată că anul trecut, în țară au fost aduse o treime mai puține autoturisme din Irlanda și Marea Britanie decât în anul precedent. Potrivit Registrului Auto Român (RAR), vehiculele cu volan pe dreapta din Irlanda și Marea Britanie vor putea fi înmatriculate în aceleași condiții până la finele anului. Regulile se vor schimba astfel de la începutul anului 2021.

Sursa foto: adevarul