LOVITURA pentru ILIE SARBU! DNA: Dosarul cu retrocedarile ilegale NU este inchis. Numirea la Curtea de Conturi, ilegala

Senatorii se pregatesc sa-l numeasca pe ILIE SARBU in functia de vicepresedinte la Curtea de Conturi, dar DNA avertizeaza ca numirea este ilegata, SARBU fiind in continuare urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale.

DNA a confirmat pentru Romania Libera ca dosarul cu prejudiciul de peste 303 milioane de euro in care este implicat fostul lider al senatorilor PSD nu este inchis.

La inceputul acestei sesiuni parlamentare, SARBU a anuntat ca se retrage din politica in pregatirea votului din Parlament prin care urma sa preia o functie de vicepresedinte la Curtea de Conturi. El ar urma sa fie nominalizat de social-democrati pentru acest post.

CITESTE SI: ILIE SARBU, despre demisia din PSD si Senat: La un moment dat, toti trebuie să ne retragem, stiti cum e viata

ILIE SARBU este urmarit penal in dosarul disjuns din dosarul despagubirilor ilegale, in care este implicat VIOREL HREBENCIUC. Acesta din urma si fiul sau ANDREI, parlamentarii IOAN ADAM si TUDOR CHIUARIU si alti inculpati sunt trimisi in judecata pentru fapte privind retrocedarea unor mari suprafete de padure. Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani.

CITESTE SI: DRAGNEA: ILIE SARBU va avea sustinerea mea si a partidului pentru a ocupa un post de vicepresedinte la Curtea de Conturi

HREBENCIUC este cercetat in continuare intr-un dosar desprins din cel al retrocedarilor, fiind acuzat ca i-a instigat pe deputatii ILIE SARBU si DAN SOVA la traficarea influentei si instigare la cumparare de influenta a lui DAN SOVA.

Sursa foto ziuaconstanta