LOVITURA pentru MARIA SHARAPOVA. Tenismena a fost depistata POZITIV la un test ANTIDOPING dupa Australian Open

Jucatoarea rusa de tenis, MARIA SHARAPOVA, a anuntat luni, in Los Angesles, ca fost depistata pozitiv la testul antidoping efectuat dupa Australian Open, in luna ianuarie, anunta AFP si Reuters. 

“Am facut o mare greseala”, a spus ea, adaugand ca nu s-a dopat ci a luat un medicament pentru a lupta impotriva diabetului zaharat, medicament care contine Meldonium si pe care-l ia din 2006, dar care a fost introdus pe lista substantelor interzise abia la sfarsitul lunii decembrie anul trecut.

“Am primit o scrisoare, la 22 decembrie, de la Agentia Mondiala Antidoping (WADA), privind modificarile de anul viitor, unde vor avea loc testele si un link catre modificari. Nu m-am uitat pe acea lista. Sunt pregatita sa-mi asum consecintele, mi-am dezamagit suporterii si am dezamagit sportul, stiu ca m-am expus unor consecinte, dar nu vreau sa se incheie cariera mea in acest fel si sper ca voi avea o sansa de a juca din nou.”

In varsta de 28 de ani, Sharapova a avut probleme cu accidentarile in acest sezon, rusoaica participand doar la Australian Open, competitie unde a fost eliminata in sferturi de Serena Williams.

Maria Sharapova, locul sapte in ierarhia WTA, a declarat saptamana trecuta ca nu va participa la turneul de la Indian Wells, din cauza accidentarii suferite la bratul stang. Cum recuperarea nu a decurs pe masura asteptarilor, “Masha” a fost nevoita sa declare fortait.

“Sunt foarte dezamagita ca nu pot participa la turneul de la Indian Wells. Am facut tot posibilul sa ma recuperez dupa accidentarea de la antebratul stang si am incercat sa fiu 100% din punct de vedere fizic pentru a lua startul la aceasta competitie, una dintre favoritele mele din circuit, fiind atat de aproape de resedinta mea din Los Angeles. De-abia astept sa revin anul viitor” – Maria Sharapova, pentru site-ul oficial al competitiei. 

Sursa foto: gsp