Lovitura teribila pentru IKEA. Vezi ce a facut compania suedeza

Directorul general al diviziei IKEA Franta, Stefan Vanoverbeke si directorul financiar al companiei, Dariusz Rychert, au fost retinuti de politie pentru 30 de ore sub acuzatia de incalcare a dreptului la viata privata a angajatilor.

Compania este suspectata ca ar fi obtinut in mod clandestin, prin departamentul de resurse umane, acces la cazierele angajatilor sau ale candidatilor, a anuntat un oficial al tribunalului Versailles.

Orice rezident din Franta care a avut de-a face cu politia are un dosar intocmit, indiferent daca a fost sau nu condamnat pentru vreo infractiune. Documentele sunt confidentiale si pot fi consultate numai de politie si procurori. IKEA si directorii companiei sunt acuzati ca ar fi obtinut acces la dosarele confidentiale prin surse din politie, pentru a obtine informatii despre actuali sau viitori angajati.

Mai multi politisti sunt, de asemenea, vizati de ancheta, au precizat oficialii instantei de judecata.

IKEA a colaborat cu anchetatorii si a a organizat sesiuni speciale de training pentru angajatii si managerii din Franta, care au fost instruiti in ceea ce priveste codul de conduita, pentru a evita aparitia unor astfel de situatii pe viitor.