Lovitură zdrobitoare pentru PSD! Tăriceanu anunță o nouă alianță politică

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri că formaţiunea sa şi Pro România, condusă de Victor Ponta, au decis să colaboreze ca o alianţă politică, cele două partide urmând să aibă grupuri parlamentare comune.

Update: Totuși, liderul ProRomania nu da ca sigura alianta cu ALDE, precizand doar ca a discutat cu Tariceanu in acest sens si ca au facut progrese. “Pe 22 Iulie am spus ‘daca ALDE iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun’! Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune – sunt sanse mai mari de succes!”, a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier a precizat ca este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii. “Un ‘RESET’ total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice! Noi Suntem ProRomania – si tinem cu Romania!”, a incheiat acesta.

Știre inițială

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune şi, astfel, vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL.

În perioada imediat următoare, grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook. 

Sursa foto: facebook / calin popescu tariceanu