LPF, amendata cu 10 milioane de euro?

Liga Profesionista de Fotbal ar putea fi amendata cu o suma de pana la zece milioane de euro de catre Consiliul Concurentei in cazul in care la inceputul sezonului 2013-2014 Liga I  nu va avea 18 echipe, anunta ziare.com.

LPF ar putea fi amendata cu 10 milioane de euro de Consiliul Concurentei, daca angajamentele semnate de membrii Ligii si Federatiei cu operatorii de cablu nu vor fi respectate.

“Vanzarea in comun a drepturilor de difuzare poate afecta concurenta intre societatile interesate de transmiterea competitiilor fotbalistice deoarece li se limiteaza accesul la astfel de drepturi. In situatia in care nu isi indeplinesc angajamentele, operatorii pot fi sanctionati cu amenda de pana la 10% din cifra de afaceri.

Angajamentele asumate de LPF se refera la meciurile disputate in cadrul competitiei Liga I, intr-o structura de 18 echipe, pentru editiile competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, impartite in 9 pachete distincte” au declarat reprezentantii Consiliului Concurentei pentru sursa citata.

Acest lucru a fost confirmat si de Catalin Ciubota, avocatul LPF, acesta afirmand la randul sau ca institutia pe care o reprezinta se poate alege cu o amenda in valoare de 10 milioane de euro.

“Problema este reala! S-a semnat un angajament, iar daca acesta va fi modificat ne putem astepta la o amenda de pana la 10% din suma totala a contractului. Suma totala este de 100 de milioane de euro, deci amenda ar putea fi de 10 milioane” a declarat Ciubota pentru ziare.com.

Sursa foto: gandul.info