LPF arunca bomba: Look TV si Transilvania Live nu pot transmite meciurile din Liga I

Liga Profesionista de Fotbal sustine prin intermediul unui comunicat ca Transilvania TV si Look TV n-au dreptul de a transmite meciurile din Liga 1, desi cele doua televiziuni au anuntat ieri acest lucru.

Intr-un comunicat de presa, LPF sustine ca intre Intel Sky Broadcast Ltd, firma catre care LPF a cedat drepturile TV ale meciurilor din Liga 1, si cele doua televiziuni exista doar o intelegere de principiu, nicidecum ca tranzactia e incheiata. De asemenea, LPF avertizeaza Intel Sky Broadcast Ltd ca trebuie sa respecte legea concurentei si ca nu poate ceda drepturile TV ale Ligii 1 fara ca o licitatie sa aiba loc.

Citeste si: OFICIAL: LIGA I se va vedea pe LOOK TV si TRANSILVANIA LIVE !

“Referitor la comunicatul emis de radiodifuzorii Transilvania Look SA si NCN Studio TV SA la data de 2 Aprilie 2014, Departamentul Juridic al Ligii Profesioniste de Fotbal face urmatoarele precizari:

1. Asa cum reiese din comunicatul amintit, intre radiodifuzorii mentionati si partenerul media al LPF, Intel Sky Broadcast Ltd, nu exista la acest moment decat o intelegere de principiu concretizata sub forma unui “Memorandum of Understanding”. Subliniem ca in practica uzuala un astfel de document nu confirma realizarea efectiva a unei operatiuni juridice privind transferul drepturilor de difuzare, ci doar o declaratie de intentie cu privire la respectiva operatiune.

2. LPF are incredere ca Intel Sky Broadcast Ltd si consultantii sai vor respecta in totalitate obligatiile prevazute in legislatia relevanta a concurentei si asumate prin parteneriatul media incheiat la data de 4 martie 2014.”