LPF: CFR Cluj ar putea fi declarată campioană în Liga I

CFR Cluj ar putea fi declarata campioana a anuntat vineri Liga Profesionista de Fotbal. Juristul si secretarul general al LPF, Justin Stefan, dezvaluie ca exista varianta prin care gruparea din Gruia poate fi declarata campioana daca Liga 1 nu se va mai relua din cauza pandemiei de coronavirus.

“Pe 17 martie va fi o videoconferinta intre UEFA si reprezentantii federatiilor, urmeaza sa fie analizata situatia si sa se ia decizii. E clar ca e nevoie de o corelare cu forul european pentru ca exista termene limita unde trebuie anuntate participantele din cupele europene. Nu cred ca se va decide intr-o comisie cine va merge in cupele europene. Exista mai multe scenarii: fie sa se traga linie in acest moment, fie sa se defineaza anumite faze de tip play-off / play-out care sa stabileasca participantele in Europa si retrogradatele. Vrem sa terminam campionatul”, a spus Justin Stefan pentru Sport.ro.

“Daca se intind lucrurile pana la final de aprilie, inceput de mai, vom juca toate meciurile in timp util, chiar daca jucam sambata-duminica, apoi miercuri-joi. Sunt multi jucatori straini care vor sa plece din tara, in acest moment nu avem cunostinta de niciun caz in Liga 1. I-am rugat pe medicii echipelor din Liga 1 sa ne tina la curent daca apare vreun caz”, a completat acesta.

In acest moment, in clasamentul play-off-ului Ligii 1, CFR Cluj ocupa prima pozitie, cu 30 de puncte, fiind urmata de FCSB si Craiova, cu cate 26 de puncte. In play-out, locurile care duc in Liga a 2-a sunt ocupate de Chindia Targoviste si FC Voluntari.

Sursa foto: sport