LPF si-a exprimat pozitia oficiala fata de scandalul din arbitrajul autohton

Liga Profesionista de Fotbal a reactionat oficial dupa ce mai multi oameni de fotbal au acuzat in termeni duri arbitrajele din prima divizie, si in special cel de la partida dintre Otelul Galati si Steaua Bucuresti, din etapa a XVII-a a Ligii I.

LPF a solicitat Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) sa comunice in regim de urgenta sanctiunile luate impotriva arbitrilor care au gresit.

“Liga Profesionista de Fotbal isi manifesta, si pe aceasta cale, nemultumirea fata de calitatea arbitrajelor prestate in ultimele etape de campionat. LPF subliniaza, inca o data, efortul urias pe care il fac patronii cluburilor de prima liga pentru sustinerea activitatii fotbalistice profesioniste. Tocmai de aceea, liga vine in intampinarea nemultumirilor cluburilor, manifestate prin memorii adresate conducerii LPF si cere Comisiei Centrale a Arbitrilor sa analizeze cu maxima seriozitate calitatea prestatiilor brigazilor de arbitri. LPF are convingerea ca ierarhia in intrecerea pe care o organizeaza trebuie sa fie stabilita de catre fotbalisti, de jocul echipelor si nu de decizii de arbitraj care modifica uneori echilibrul de forte din teren.

Prin urmare, Liga Profesionista de Fotbal asteapta, alaturi de toate cluburile ca, in regim de urgenta, Comisia Centrala a Arbitrilor sa comunice sanctiunile pe care le va aplica in cazul arbitrilor a caror prestatie a fost departe de pretentiile unui fotbal profesionist”, se arata intr-un comunicat al LPF.

Arbitrajul meciului Otelul – Steaua l-a facut pe Mircea Sandu sa anunte o ancheta la CCA, seful Federatiei fiind interesat sa afle cine l-a promovat pe “centralul” Dima.

Sursa foto: lpf.ro