LPF va intocmi un COD ETIC pentru jucatorii, antrenorii si conducatorii din LIGA I

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) va intocmi un COD ETIC prin care va REGLEMENTA RELATIILE dintre antrenori, conducatori si ceilalti oficiali ai cluburilor din Liga I, a anuntat, intr-o conferinta de presa, presedintele LPF, GINO IORGULESCU.

El a explicat ca acest COD ETIC va fi prevazut si cu SNCTIUNI pentru cei care vor incalca regulile. “O sa avem discutii cu acesti conducatori care mai merg pe la televiziuni sa aiba un COMPORTAMENT cat mai ADECVAT pentru schimbarea imaginii cluburilor si a fotbalului. O sa facem un COD ETIC in ceea ce priveste relatiile dintre antrenori, conducatori si toti cei care sunt in acest fenomen. Cu aceasta ocazie o sa facem si o grila de SANCTIUNI”, a spus IORGULESCU.

CITESTE SI: Steaua, Petrolul si CFR Cluj debuteaza in cupele europene. Programul televizarilor 

Presedintele considera in continuare ca reducerea la 14 a numarului echipelor din Liga I incepand cu sezonul 2015-2016 este cea mai buna decizie. “Daca vrem sa facem o REFORMA in fotbalul romanesc trebuie sa taiem in carne vie. Nu putem sa mai facem lucrurile in doi sau trei pasi pentru ca lungim agonia. Dupa cum se stie la Liga a II-a au solictat sa se faca doua serii de cate 14 echipe si nu s-au inscris pana acum decat noua cluburi. Nu stiu ce se va intampla la Liga a III-a acolo unde au solicitat 72 de echipe. Trebuie sa reducem numarul echipelor pentru ca sunt jucatori care nu au valoare, ajung prea repede in LIGA I si nu confirma”, a mentionat seful LPF.

CITESTE SI: CUPA LIGII: Partida dintre RAPID si CSU CRAIOVA ar putea sa nu se mai joace 

GINO IORGULESCU sustine ca in ciuda programului mai incarcat dupa reinfiintarea CUPEI LIGII, in urmatorul sezon nu se impune amanarea vreunei etape pentru echipa nationala. “Din punctul nostru de vedere nu ar trebui sa se mai amane niciun meci de etapa sau din CUPA LIGII pentru ca toata Europa joaca din trei in trei zile si nu amana nimeni nimic. Chiar am luat de pe internet statistica si un singur meci din Anglia a fost amanat, in rest niciun campionat din Europa nu a amanat vreun meci pentru echipa nationala”, a adaugat GINO IORGULESCU.

Sursa foto: sport.ro