Luare de OSTATICI in nordul FRANTEI. Mai multe persoane RANITE. Primaria Roubaix: Este vorba despre un jaf. UPDATE

Una sau mai multe persoane inarmate s-au retras, marti seara, intr-o casa din orasul nordica francez Roubaix, aflat in apropiere de granita cu Belgia, luand mai multe persoane ostatice, informeaza Reuters.

 UPDATE 22:58: Mai multi indivizi inarmati au luat ostatici marti seara intr-o locuinta din Roubaix (nordul Frantei), au informat surse concordante, politia referindu-se la o spargere, iar primaria la un jaf, scrie AFP.

Surse din randul fortelor de ordine au afirmat ca doua sau trei persoane s-au refugiat intr-o locuinta apartinand unui cuplu pe care se pregateau sa o jefuiasca.

La sosirea brigazii de lupta impotriva criminalitatii au avut loc schimburi de focuri, politia fiind alertata in legatura cu aceasta spargere, indivizii inarmati luand ostatici persoanele care se aflau in casa.

Primaria din Roubaix a facut cunoscut ca este vorba despre un “jaf”.

La randul ei, politia a afirmat ca, pentru moment, nu poate fi stabilita o legatura cu atentatele comise la 13 noiembrie la Paris.

 Nu se stie deocamdata despre cate persoane este vorba. Potrivit serviciilor medicale locale, mai multe persoane au fost ranite de gloante. Potrivit France 2, citat de LaLibre.be, ar fi vorba despre un jaf fara legatura cu atacurile de la Paris din data de 13 noiembrie.

UPDATE 22:25: “Autorii au incercat sa efectueze o spargere, apoi au luat ostatici”, a comunicat Primaria locala. Conform unor surse, luarea de ostatici are loc la o banca. Alte surse sustin că este vizată o statie de alimentare cu carburanti.

UPDATE 20:03: Si Reuters noteaza, citand surse din politie, ca incidentul din Roubaix nu pare sa fie legat de atacurile teroriste.

Reuters relateaza ca barbati inarmati au luat ostatice mai multe persoane, dupa ce au fost trase focuri de arma, incidentul avand loc in orasul Roubaix din nordul Frantei. O sursa din politie a declarat pentru agentia de presa ca este posibil ca ostaticii sa fie un director de banca si familia sa.

“Se desfasoara o operatiune pentru eliberarea ostaticilor. Au fost trase focuri de arma iar cartierul a fost izolat (de autoritati)” a declarat sursa pentru Reuters. “Este posibil ca un director de banca si familia sa sa fi fost luati prizonieri”.

Serviciile medicale si pompierii au confirmat ca in Roubaix, oras localizat la granita cu Belgia, se desfasoara o operatiune, fara a da insa detalii cu privire la natura ei.

AFP informeaza, citand primaria din oras, ca, dupa ce au deschis focul, atacatorii s-au retras, cu ostaticii, intr-o cladire. Le Figaro scrie, de asemenea, ca ostaticii sunt un director de banca si familia sa, indicand ca este posibil sa fie vorba despre un jaf mai degraba decat despre un act terorist.

 
Sursa foto: ziare