Lucia Varga: Cei din PSD s-au speriat de Klaus Iohannis

Lucia Varga, fostul ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, a declarat ca social-democratii s-au “speriat” de Klaus Iohannis, de perceptia buna a acestuia in randul publicului privind prestatia sa politica.

“Am incercat sa aducem in Guvern oameni competenti, oameni de valoare, si care sa intareasca guvernarea, pentru ca noi ne-am asumat in fata alegatorilor niste obiective extrem de importante pentru ei si pentru noi toti. De fapt noi am vrut sa guvernam mai bine.

Din pacate, cei de la PSD si asociatii, cum li se spune mai nou, nu au dorit acest lucru, ba chiar s-au speriat de Klaus Iohannis, care, dupa cum stiti are in fata alegatorilor o perceptie buna in ceea ce priveste prestatia politica si credibilitatea”, a declarat Lucia Varga, intr-o conferinta de presa, dupa anuntarea, in cursul diminetii de miercuri, a demisiei sale din guvernul de coalitie, condus de Victor Ponta.

Citeste si: Antonescu: Tariceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. N-am trait o situatie mai jenanta de cand fac politica!

Varga a mai spus  ca va urma o perioada de opozitie in care vor fi continuate proiectele incepute, vor fi initiate unele noi, dar vor fi urmarite si proiectele in timpul guvernarii USL.

“Le-am transmis colaboratorilor sa-si vada in continuare de treaba si ca ne vom intoarce curand. Sunt convinsa ca ne vom intoarce curand. Din partea unora, a celor de buna credinta am simtit un sentiment de regret, pentru ca am avut o colaborare buna.

Ceilalti pe care i-am deranjat, sa stiti ca sunt chiar bucurosi. Sunt acei pe care o sa-i vedeti, din Romsilva, din Inspectoratele silvice si chiar din Apele Romane. Sa stiti ca acolo am stricat niste interese. Dincolo de toate acestea, cel mai important este ce am facut, ce lasam in urma noastra. Eu m-am straduit, am fost un ministru transparent, un ministru cu bune intentii’, a precizat Lucia Varga.

Fostul sef de la ape si paduri a vorbit si despre prioritatea zero a mandatului sau. “Am stat in fruntea acestui minister aproape 14 luni si prioritatea zero a mandatului meu a fost sa fac ordine in paduri. Mi-am asumat o lupta grea, o lupta impotriva coruptiei din sistem, cu scopul de a proteja si a lasa generatiilor viitoare bogatiile date de Dumnezeu.

Am fost un ministru transparent, care am initiat acte normative si le-am dezbatut cu organizatii neguvernamentale, cu asociatii ale proprietarilor, cu organizatii profesionale, cu societatea civila si cu specialistii din domeniu, in fata carora fac un apel sa fie alaturi de mine pentru a duce mai departe aceasta lupta”, a aratat Varga.