Lucian Bolcas: Pentru domnul Basescu democratia inseamna dizolvarea Parlamentului

Lucian Bolcas, politicianul propus de PSD pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, a tinut sa-i raspunda presedintelui Basescu, dupa ce acesta a declarat ca nu va fi prezent la ceremonia sa de investire in functie.

Institutul Elie Wiesel l-a acuzat pe Bolcas de antisemitism, iar seful statului a sustinut ideea.

“As vrea sa fac o precizare personala: eu nu depun juramantul fata de domnul Basescu in calitate de presedinte al Romaniei, eu as depune juramantul in fata poporului roman si, in al doilea rand, in fata lui Dumnezeu, daca se ajunge la aceasta situatie (ca Basescu sa nu fie prezent la depunerea juramantului – n.red.), prezenta sa imi este total indiferenta”, a declarat fostul vicepresedinte PRM la Antena 3.

Intrebat de moderator daca este de parere ca Basescu nu il doreste la CCR pentru ca ar fi “antibasist”, Lucian Bolcas a raspuns: “Noi concepem diferit democratia. Pentru mine democratia inseamna in primul rand votul popular si Parlamentul, esenta democratiei, iar pentru domnul Basescu democratia inseamana dizolvarea Parlamentului si inlaturarea presedintilor celor doua camere. Democratia e a poporului, nu a unui presedinte vremelnic”.

Avocatul Lucian Bolcas a fost propus de Senat pentru functia de judecator lasata libera de Iulia Motoc la CCR. Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca acesta va fi sustinut atat de PSD, cat si de liberali. Totusi, Crin Antonescu a declarat ca acuzatiile de antisemitism ce i se aduc “nu pot fi ignorate si trebuie verificate”.