Greva la Spitalul Vaslui, angajatii protesteaza pentru ca nu si-au primit tichetele de masa

Greva la Spitalul Judetean din Vaslui. Cadrele medicale vasluiene au intrat, miercuri, in greva spontana, nemultumiti ca nu si-au mai primit tichetele de masa.

Medicii au iesit in fata spitalului, cerandu-si drepturile, acuzand totodata ca le-au fost taiate si unele sporuri. 

Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judetean Vaslui, a declarat ca nu stie nimic despre aceasta greva, adaugand ca oricum nu este justificata, pentru ca angajatii si-au primit tichetele pe luna ianuarie, potrivit Digi 24.

“Eu sunt pe sectie, nu stiu ce sa va raspund. Nu stiam de acest protest spontan. De altfel, nici nu este justificat, pentru ca tichetele pe luna ianuarie s-au dat la toata lumea”, a spus Croitoru.

Directorul spitalului vasluian a mai spus ca spitalul se confrunta cu probleme financiare, existand un deficit de aproape opt miliarde de lei, si ca nu mai pot fi cheltuite aceleasi sume cu personalul.

“Noi am explicat foarte transparent, atat la raportul cu medicii cat si la raportul cu cadrele medii ca situatia financiara a spitalului este delicata, intrucat avem finantare de 38,5 miliarde, am realizat servicii de 37 de miliarde si s-au cheltuit 45 de miliarde. In aceasta situatie, dupa un deficit de aproape opt miliarde, nu putem merge mai departe cu aceleasi cheltuieli de personal”, a precizat directorul.