Lucian Duta va fi retras din CNAS, consilierul prezidential care l-a numit va fi demis – Surse

Lucian Duta, recent nominalizat de Presedintie ca membru in Consiliul de Administratie (CA) al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), va fi retras, iar consilierul prezidential care a facut aceasta numire va fi demis, transmit surse citate de dcnews.ro.

Presedintia il va retrage pe Lucian Duta din Consiliul de Administratie al CNAS, la inceputul saptamanii.Potrivit sursei citate, este posibil sa se constate ca numirea lui Duta la CNAS nu a devenit efectiva, deoarece s-a facut printr-o simpla adresa semnata de un consilier prezidential si nu prin publicare in Monitorul Oficial.

Guvernul a sesizat dealtfel aceasta situatie, prin intermediul unui comunicat de presa. Totodata, Victor Ponta atragea atentia ca revenirea unei persoane cercetate penal in legatura cu activitatea CNAS reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei. DNA a emis insa o pozitie oficiala prin care a precizat ca Duta nu este cercetat in vreun dosar penal aflat pe rolul acestei institutii.

Aceleasi surse au mai precizat, pentru dcnews.ro, ca va fi demis consilierul prezidential care a semnat numirea lui Duta. Virgil Paunescu este singurul consilier prezidential care a rezistat la Cotroceni de la inceputul primului mandat al lui Traian Basescu pana in prezent. Profesor la Universitatea de Medicina din Timisoara, Paunescu este co-autorul primului transplant medular din Romania si a ocupat mai multe functii la Ministerul Sanatatii si CNAS.

Premierul Victor Ponta a contestat nominalizarea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS, sustinand ca acesta ar fi urmarit penal in mai multe dosare.

Vezi aici declaratia lui Victor Ponta

Lucian Duta a negat, insa, ca ar fi urmarit penal si a explicat ca exista o plangere la DNA depusa de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta in legatura cu activitatea CNAS, dar care se afla in analiza.

“Pentru o corecta informare a opiniei publice, doresc sa fac urmatoarele precizari. Nu exista nicio incepere de urmarire penala de catre DNA pe numele meu. Exista o plangere la DNA depusa de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta in legatura cu activitatea CNAS, o plangere care se afla in analiza. In concluzie, nu sunt cercetat penal, nu s-a inceput niciun fel de urmarire penala pe numele meu”, a subliniat fostul presedinte CNAS.

Foto: startdesanatate.ro