Lucian Iliescu (PDL) si Richard Ghita Vicentiu (PPDD) sunt noii viceprimari ai Capitalei

Lucian Iliescu (PDL) si Richard Ghita Vicentiu (PPDD) sunt noii viceprimari ai Capitalei

Consilierii generali Lucian Iliescu, de la PDL, si Richard Ghita, de la PPDD, sunt noii viceprimari ai Capitalei, numirea acestora fiind votata de noua majoritate constituita in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in sedinta de indata, dupa demiterea lui Dan Darabont si Marcel Nicolaescu.

Lucian Iliescu, noul viceprimar al Capitalei, a declarat ca schimbarea majoritatii din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ar trebui sa aiba un efect benefic asupra bucurestenilor, explicand ca PNL, PDL si PPDD au constitutit o mjoritate mai transparenta, pentru care banul public ar trebui sa fie cheltuit cat mai pe fata, in interesul cetatenilor municipiului Bucuresti”.

“Nu s-a intamplat nimic foarte grav. Astazi s-a schimbat majoritatea in Consiliul General. PNL, PDL si PPDD au constitutit o noua majoritate, una mai transparenta, pentru care banul public ar trebui sa fie cheltuit cat mai pe fata, in interesul cetatenilor municipiului Bucuresti”, a spus Lucian Iliescu.

Intrebat care va fi primul lucru pe care il va face in noua functie, Lucian Iliescu a spus: “Primul lucru va fi sa lasam toti cetatenii municipiului Bucuresti care vor sa participe la sedinta sa fie prezenti la sedintele CGMB, ceea ce nu s-a intamplat pana acum”.

Intrebat cum comenteaza “tradarea”PPDD-ului in raport cu protocolul semnat de curand cu PSD, Lucian Iliescu a raspun: “Este treaba interna a PSD-ului, nu ma priveste ce protocol au semnat cele doua partide”, a adaugat Lucian Iliescu. 

Citeste si: PNL, PDL si PPDD schimba viceprimarii Capitalei. Marcel Nicolaescu si Dan Darabont, revocati din functie

Sedinta de indata a fost convocata luni, dupa ce sedinta ordinara a fost inchisa, din lipsa de cvorum, intrucat consilierii generali ai PNL si PDL au parasit sala de sedinta, desi se votase doar unul din cele 28 de proiecte aflate pe ordinea de zi.

La sedinta de indata au fost prezenti 27 de consilieri generali, din care 24 de membri ai grupurilor PNL si PDL, iar alti trei consilieri de la PPDD, respectiv Horatiu Panaitescu, Julia Zorkoczy si Richard Ghita.

Dupa inceperea sedintei de indata a fost constituita o noua comisie de validare a consilierilor generali. A urmat apoi validarea in functia de consilier general a lui Horia Scarlat (PNL), a lui Horatiu Tica (PDL) si a lui Antonel Tanase (PNL).

Ulterior, s-a trecut la votarea proiectelor privind schimbarea celor doi viceprimari, Marcel Nicolaescu (PNL) si Dan Darabont (PSD). De asemenea, consilierii generali si-au dat acordul pentru excluderea lui Marcel Nicolaescu de pe lista consilierilor generali, apoi au fost votati noii viceprimari.

Viceprimarul municipiului Bucuresti, Marcel Nicolaescu, a prezentat motivele care l-au determinat sa plece la PSD

Consilieri generali Lucian Iliescu, de la PDL, si Richard Ghita, de la PPDD, propusi pentru functiile de viceprimari, au primit 28 de voturi, dupa ce Horia Scarlat a depus juramantul de consilier general si a avut drept de vot.

Dupa alegerea noilor viceprimari ai Capitalei a fost ales, printr-un alt proiect de hotarare, si presedintele de sedinta pentru perioada 1 iulie – 1 septembrie, acesta fiind consilierul general Mircea Raicu (PDL).