LUCRARI DE AMPLOARE in aceasta vara in Bucuresti. Oprescu isi cere SCUZE pentru DISCONFORT

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, si-a cerut SCUZE, duminica, fata de locuitorii Capitalei pentru DISCONFORTUL creat de LUCRARILE DE AMPLOARE care se desfasoara in aceasta vara in Bucuresti, insa a precizat ca doar asa orasul se poate dezvolta.

“Am asteptat ca elevii sa intre in vacanta si sa inceapa perioada concediilor, pentru ca Bucurestiul sa fie mai liber. Insa lucrarile trebuie executate. Si vreau sa ma fac bine inteles: e vorba atat despre lucrari finantate de la bugetul Primariei Municipiului Bucuresti, cat si despre lucrari ce vor fi realizate cu fonduri nerambursabile sau cu fonduri europene. Pentru a aduce acesti bani in Bucuresti s-au facut eforturi mari, lucrarile care se realizeaza cu finantare externa au termene si trebuie executate la timp (…) Imi cer SCUZE locuitorilor din zonele unde vara asta se va lucra intens, insa numai asa Bucurestiul se poate dezvolta!”, a afirmat Oprescu, intr-o conferinta de presa la sediul Primariei, potrivit Agerpres.

Primarul a explicat ca lucrarile vizeaza “retele ale Apa Nova, Distrigaz, Enel, vechi de zeci de ani, care pentru siguranta noastra, a tuturor, trebuie inlocuite”.

Edilul a adaugat ca este vorba, de asemenea, de lucrari de infrastructura “care pot fluidiza traficul in Bucuresti, constructii de spitale sau reabilitari de monumente istorice”.

Astfel, Oprescu a anuntat ca se lucreaza in ritm alert la Pasajul Mihai Bravu, astfel incel ce-al doilea pod sa fie dat circulatiei catre sfarsitul acestui an.

In ceea ce priveste Pasajul subteran de la Piata Presei, primarul a precizat ca “au fost demarate lucrarile de deviere a retelelor, de largiri de strada si realizarea peretilor mulati ai pasajului”.

“Lucrarile continua pe etape, astfel incat sa se mentina fluenta traficului”, a precizat Oprescu, adaugand ca lucrarile vor fi finalizate la acest obiectiv in termen de noua luni de la inceperea lor.

Citeste si: Primul pod al pasajului MIHAI BRAVU-SPLAIUL UNIRII a fost inaugurat astazi de Sorin Oprescu

Oprescu a mai anuntat ca, in privinta modernizarii care are loc pe Calea Victoriei, s-au realizat in proportie de 60 la suta din totalul lucrarilor de trotuar si 25 la suta din cel al lucrarilor de drum. “Termenul de finalizare a lucrarilor pe toata artera, inclusiv pistele de biciclete, este prevazut pentru decembrie 2014, in functie de conditiile meteorologice. Insa, facem tot ce putem pentru ca modernizarea arterei Calea Victoriei sa fie gata pana pe 15 septembrie”, a spus Oprescu.

Citeste si: Incep lucrarile la PASAJUL SUBTERAN de la Piata Sudului. FOTO in articol

In privinta lucrarilor de reabilitare a sistemului rutier si a liniei de tramvai Liviu Rebreanu – Camil Ressu, primarul a anuntat ca tronsonul unu, intre Camil Ressu si Nicolae Grigorescu, cate doua benzi pe sens, este finalizat, iar acum se lucreaza la cel de-al doilea tronson, intre Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie, la care lucrarile sunt executate in proportie de 15 la suta.