Lucrari la sistemul rutier si la linia de tramvai Iancului – Pantelimon

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat desfasoara lucrari de reabilitare a sistemului rutier si a liniei de tramvai de pe soseaua Iancului si soseaua Pantelimon.

Cele doua artere, care asigura legatura intre inelul principal al orasului si DN 3, DN 2 si Autostrada A2, vor fi reabilitate prin refacerea carosabilului si trotuarelor, a sistemului de evacuare a apelor pluviale, si a sistemului de iluminat public pe intreg traseul, iar linia de tramvai urmeaza sa fie refacuta.

In ceea ce priveste soseaua Iancului, aceasta va avea cate doua benzi de circulatie pe sens, zona centrala urmand sa aiba o latime de 7 metri si sa fie destinata transportului public cu tramvaiul si autobuzul, fiind denivelata fata de restul carosabilului.In plus, vor fi amenajate 2 parcaje supraetajate, amplasate pe partea stanga, în spatele frontului de blocuri, acestea avand o capacitate de circa 300 de locuri.

Lucrarile la soseaua Pantelimon vor viza realizarea unei zone centrale care va destinata transportului public cu tramvaiul si care va fi delimitata de restul carosabilului. Acesta urmeaza sa aiba trei benzi pe sens, piste pentru biciclisti si spatii de parcare in lung sau spic. Municipalitate promite si trotuare de minim 2 metri.

Sursa foto: panoramio.com