LUCRARILE la etapa a doua a STATIEI de epurare de la GLINA, intarziate din cauza LICITATIEI

LUCRARILE la cea de a doua etapa a statiei de epurare de la GLINA sunt intarziate din cauza LICITATIEI care dureaza de 23 de luni, a declarat vineri primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU.

“LICITATIA trebuia sa se termine acum sase, sapte luni. LUCRARILE sunt intarziate din cauza LICITATIEI ce dureaza de 23 de luni, contestatii dupa contestatii, Curte de Apel, ultima hotarare a Curtii de Apel este de a reexamina oferta castigatoare, ceea ce facem in acest moment, numai ca sigur ca aceasta deranjeaza Comisia Europeana. Nu este vina noastra, dar acestia sunt contestatarii de serviciu”, a spus Oprescu.

Intrebat de jurnalisti daca exista riscul pierderii banilor europeni, edilul general a mentionat ca nu se va ajunge la acest lucru.

Citeste si: Primaria Capitalei are planuri mari: Statia de epurare a apelor uzate de la Glina va fi gata in 2015

“Nu, nu o sa ajungem aici, sper cel putin ca nu o sa ajungem aici, exista riscul de a reevalua si banii necesari, pentru ca probabil majoritatea vor trece in exercitiul financiar 2015-2020. Dar este pacat, in aceste 23 de luni puteau fi folositi banii din exercitiul financiar 2007-2014”, a afirmat SORIN OPRESCU.

Potrivit municipalitatii, printre lucrarile realizate in cadrul proiectului “Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in municipiul Bucuresti” se numara curatarea casetei, fiind evacuate aproximativ 2.805 metri cubi de reziduuri si 45 de tone de metale si realizarea a trei noi puncte de acces in caseta (Cosbuc, Unirii, Stefan Furtuna).

Primaria Capitalei a semnat in calitate de beneficiar un contract de finantare in 2013 pentru proiectul vizand finalizarea statiei de epurare de la Glina.

Citeste si: Oprescu a semnat contractul de finantare pentru statia de epurare de la Glina

Valoarea proiectului pentru etapa I de programare (2007-2013) este de 206.974.463 de euro. Valoarea proiectului pentru etapa a II-a de programare (2014-2020) se ridica la 145.084.572 de euro.

De implementarea acestor investitii va beneficia Capitala, dar si alte localitati din vecinatatea sa: Glina, Popesti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogosoaia, Voluntari, Dobroesti, Cernica, Caldararu, Tanganu, Pantelimon, precum si Aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

Sursa foto: wikimedia.org