Lucrarile la METROUL din DRUMUL TABEREI sunt realizate in proportie de 75 la suta

Lucrarile la partea de structura a sectiunii de metrou Eroilor – Raul Doamnei, parte din Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, sunt realizate in proportie de 75-80 la suta, a declarat marti Constantin Mustatea, sef Serviciu Urmarire Lucrari Investitii in cadrul Metrorex.

“Pot sa va spun ca in momentul de fata aceasta sectiune este realizata, ca si structura, in proportie de 75-80 la suta. Sunt aproape finalizate tunelele care se afla intre statia Academia Militara si statia Raul Doamnei, urmand ca utilajele sa fie extrase si in primavara anului viitor, prin luna martie sa fie lansate din nou in statia Academia Militara si sa porneasca spre statia Eroilor 2, respectiv scoaterea la Opera”, a spus Mustatea, potrivit realitatea.net, care citeaza Agerpres.

Citeste si: CONTRACT de peste 67 milioane lei pentru LUCRARI SUPLIMENTARE la Magistrala 5 de metrou

Acesta a precizat ca din totalul de opt kilometri de cale dubla de tunele, in momentul de fata sunt realizati 5,7 kilometri de tunel. Ritmul cu executia tunelelor a inregistrat in unele perioade chiar si 40 de metri pe zi, iar media a fost 12-15 metri pe zi. In momentul de fata Metrorex are in analiza ofertele pentru incheierea contractului pentru cale de rulare, finisaje si instalatii. Punerea in functiune se preconizeaza a se realiza la finele anului 2016.

Potrivit sursei citate, urmatoarea portiune care va fi atacata din punct de vedere al constructiei o sa fie zona cuprinsa intre Piata Iancului si Pantelimon, ulterior urmand sa se efectueze lucrarile dintre Eroilor si Piata Iancului. In ceea ce priveste sectiunea Piata Iancului – Pantelimon, reprezentantul Metrorex a spus ca sunt aproape finalizate proiectele tehnice astfel incat in primul semestru la anului viitor sa fi lansata licitatia pentru faza de structura a acestei sectiuni.

Citeste si: TRENURI NOI pentru MAGISTRALA 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei – Pantelimon, in lungime totala de circa sase kilometri, va avea zece statii de metrou: Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (Romania). Pretul contractului depaseste 918,937 milioane de lei, fara TVA, potrivit site-ului Metrorex.

Sursa foto: adevarul.ro