Lucrarile la Parcul Drumul Taberei, pe ultima suta de metri – GALERIE FOTO

Lucrarile in Parcul Drumul Taberei continua conform graficului, companiile implicate in asocierea din acordul-cadru efectuand lucrari in fiecare zi cu cate 3 – 4 echipe formate din minimum 20 oameni, potrivit unui comunicat transmis de Primaria Sectorului 6. VEZI GALERIE FOTO LA SFARSITUL MATERIALULUI.

Locurile de joaca pentru copii au fost finalizate, iar spatiile de recreere destinate celor mici nu se limiteaza la obisnuitele leagane si balansoare, ci presupun si ansambluri de joaca de tipul casutelor, turnurilor, labirinturilor, care au un rol important in dezvoltarea abilitatilor si deprinderilor copiilor. In imediata vecinatate a locurilor de joaca vor putea fi regasite atat cismele cu apa potabila si toalete ecologice, cat si locuri de odihna pentru insotitorii celor mici. Locurile de joaca sunt imprejmuite cu gard din lemn finisat rotund.

Referitor la celelalte zone de activitati, situatia la zi arata dupa cum urmeaza: 

– terenurile multisport – a fost turnat asfaltul, iar tartanul sintetic a fost montat
– skatepark-ul este realizat in proportie de 75%
– zona de fitness – nisipul a fost stabilizat, in prezent sunt montate echipamentele
– pavilionul sahistilor: se monteaza podeaua si mesele
– sistemul de irigatii este in curs de montare
– aleile pietonale sunt in proces de finisare

Afla aici mai multe detalii despre lucrarile la Parcul Drumul Taberei

Pasarela belvedere a fost finalizata in procent de 90%. in perioada urmatoare va fi montata balustrada de sticla. Pasarela preia vizitatorul de pe aleea principala si urca cu o panta de maxim 8% pana la o inaltime de 6 m deasupra solului, oferind o imagine panoramica asupra parcului. Continuand pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului si este din nou preluat de aleea principala. Pasarela este metalica, iar pardoseala de uzura este din material compozit lemn-plastic (WPC), montat cu spatiu intre elemente pentru scurgerea directa a apei provenite din precipitatii.

In ceea ce priveste amenajarea terenului, au fost curatate resturile si gunoaiele, solul a fost pregatit prin scarificare, executie aratura, executie discuire, greblare, adaos de sol fertil, imbunatatit cu ingrasamant natural de circa 10 cm pe intreaga suprafata. Plantarea gazonului continua, pe masura ce tot mai multe zone din parc sunt finalizate.

Citeste si: LOCURI DE MUNCA pentru categoriile sociale defavorizate, printr-un program derulat cu fonduri europene

Fantana existenta in mijlocul lacului se afla in curs de reamenajare. Se lucreaza intens pentru realizarea unei instalatii noi pentru un jet de apa cu inaltimea de 20 m si un iluminat arhitectural corespunzator.

Zona rezervata concertelor este alcatuita din scena pentru spectacole si evenimente si este aproape finalizata. Scena este amplasata in perimetrul lacului existent prin tunarea unei placi cu parapet din beton amprentat, ce se imbraca in deck din lemn pentru exterior.

Cosurile de gunoi cu finisaj in lemn vor avea o particularitate ce va fi in concordanta cu protectia si imbunatatirea mediului inconjurator deoarece vor avea patru compartimente: pentru sticla, plastic, hartie si biodegradabil.

Parcul Drumul Taberei in procente:

– amenanjarea terenului si amenajarea pentru protectia mediului – 100%
– fantana arteziana – 20%
– zona labirint – 100%
– zona belvedere – pasarela pietonala Corp A – 95%
– zona belvedere – pasarela pietonala Corp B – 95%
– zona scena si gradene concert – Corp D – 95%
– zona expozitie de plante exotice – Corp E – 45%
– spatii recreere adulti – pavilioane acoperite – Corp F – 95%
– spatiu recreere adulti – pavilion sahisti – Corp G – 95%
– spatiu recreere – zona caini de companie – 100%
– spatii de recreere destinate copiilor – 100%
– zona skatepark- 75%
– montare mobilier specific parcului si dotari – montare 90%
– zona fitness – 90%
– realizare sisteme camere video – montare 98%.
– zona terenuri multisport – 85%.