Lucrarile la PASAJUL SUBTERAN de la PIATA SUDULUI incep in aceasta saptamana

Primaria Capitalei a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, inceperea lucrarilor PASAJUL SUBTERAN de la PIATA SUDULUI, cel mai mare proiect de infrastructura realizat cu fonduri UE din Bucuresti.

Astfel, incepand cu data de 8 iulie, dupa ora 10.00, va fi restrictiona partial circulatia rutiera pe Calea Vacaresti, intre str. Martisor si sos. Oltenitei. Pentru executia lucrarii, pe Calea Vacaresti, in perimetrul mentionat, va fi deviat traficul rutier, asigurandu-se trei benzi de circulatie pe sensul catre sos. Oltenitei si doua benzi de circulatie pe sensul spre bd. Tineretului (fata de trei benzi pe sens, existente in prezent).

Totodata, va fi inchis temporar accesul din Calea Vacaresti la benzinaria Agip, si va fi instituita restrictia de oprire in zona lucrarilor.

Conducatorii auto sunt rugati sa circule cu maxima atentie in zonele mai sus mentionate si sa respecte cu strictete semnificatia indicatoarelor si a marcajelor rutiere.

De la aceeasi data, de la ora 10.00, statia de autobuze “Sos. Oltenitei” (linii 312, 313, 381, 634, N103, N105), amplasata pe Calea Vacaresti dupa intersectia cu sos. Oltenitei, sens Piata Unirii, respectiv statia “Piata Sudului” (linia 634), amplasata pe Calea Vacaresti, inainte de intersectia cu sos. Oltenitei, sens terminal “Romprim”, va fi suspendata.

Totodata, autobuzele liniilor 634 si N103 vor efectua opriri pe Sos. Oltenitei in statia “Piata Sudului”, corespunzatoare liniei 232, sensul spre Calea Vacaresti.

Citeste si: Primul pod al pasajului MIHAI BRAVU-SPLAIUL UNIRII a fost inaugurat astazi de Sorin Oprescu

Primaria Capitalei multumeste participantilor la trafic pentru intelegere si cere scuze bucurestenilor pentru disconfortul creat in perioada desfasurarii lucrarilor.

Potrivit sursei citate, este o lucrare prin care se va asigura fluidizarea traficului in Capitala, atat pe directia inelului principal de circulatie, cat si pe arterele adiacente inelului median.

Proiectul prevede realizarea unui PASAJ SUBTERAN pe directia Calea Vacaresti – str. Nitu Vasile, precum si a patru pasaje pietonale in intersectie, pe directia str. Nitu Vasile – Calea Vacaresti, de o parte si da alta a pasajului rutier si catre statiile de tramvai.

De asemenea, este prevazuta realizarea legaturii pietonale prin PASAJ SUBTERAN intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Sos. Oltenitei.

Citeste si: Incep lucrarile la PASAJUL SUBTERAN de la Piata Sudului. FOTO in articol

Totodata, vor fi executate lucrari de modernizare a carosabilului si trotuarelor in intersectia Calea Vacaresti – sos. Oltenitei – str. Nitu Vasile prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie, precum si realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu cate doua benzi pe sens atat pe Calea Vacaresti, cat si pe str. Nitu Vasile.

In plus, va fi refacuta linia de tramvai existenta atat pe Calea Vacaresti, cat si pe soseaua Oltenitei, si vor fi realizate lucrari pentru liniile de troleibuz aflate in zona.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti, adevarul.ro