Lucrarile la TEATRUL NATIONAL BUCURESTI vor fi finalizate la termen

Premierul VICTOR PONTA a inspectat, vineri, alaturi de actorul ION CARAMITRU, directorul institutiei, lucrarile de modernizare a TEATRULUI NATIONAL BUCURESTI si a vrut sa se asigure ca exista toate resursele necesare pentru finalizarea constructiei la termenul stabilit, respectiv luna noiembrie.

“Am vrut sa ii sustin si sa ii felicit pe toti cei care, din 2011, au inceput proiectul acesta de reconstructie, practic, a TEATRULUI NATIONAL. Am incredere in ce mi-a spus domnul Caramitru, ca va fi cel mai frumos teatru national din Europa si cred ca asta e o mare mandrie pentru Bucuresti si pentru Romania. M-am asigurat ca toate resursele necesare pentru ca sa fie finalizate lucrarile si pentru ca pana la sfarstiul anului si partea de personal a Teatrului National sa poata fi asigurata si nu pot sa spun decat ca astept cu mare bucurie, ca bucurestean si ca roman, sa vad ca in Bucuresti, la sfarsitul… undeva in luna noiembrie, o sa avem cel mai frumos teatru national din Europa, si cu spectacole, cu public, cu acces permanent”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Citeste si: Ponta, catre Kelemen Hunor: Inca esti ministru, nu te-ai razgandit?

El a adaugat ca este o idee extraordinara faptul ca teatrul va fi o cladire multifunctionala, care nu va fi deschis la ora 18.00 si va fi inchis la ora la 22.00.

Ponta i-a transmis totodata lui Caramitru ca, in urma rectificarii aprobate joi de Guvern, au fost finantate si vor fi deblocate, in consecinta, 35 de posturi pentru Teatrul Natíonal.

Premierul a subliniat ca in acelasi timp trebuie finalizate lucrarile de modernizare la Opera Romana si constructia noii cladiri a Operetei, aratandu-se convins ca, astfel, generatiile noi vor avea conditii mult mai bune in aceste sali de spectacol.

La rindul sau, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a aratat ca atat proiectantul, cat si executantul l-au asigurat ca lucrarile vor fi gata la termen, in luna noiembrie, cand ar trebui finalizate si lucarile la Opera Romana si la Opereta.

Citeste si: INCENDIU la Teatrul National Bucuresti. UPDATE

“In acest moment, se lucreaza cu peste 500 de persoane de dimineata pana la miezul noptii pe santier si a ramas doar zona Salii Mari si zona de intrare in Sala Mare, iar jos, muzeul si libraria teatrului (..) Noi am asigurat finantarea, exista banii necesari pentru finalizarea lucrarilor atat la Teatrul National, cat si la Opera Romana, si la Opereta, de fapt, iar cele trei institutii pana la sfarsitul anului, pana in noiembrie, vor fi finalizate si vor fi redate publicului”, a spus Kelemen Hunor.

El a adaugat ca valoarea proiectului este de aproximativ 65 milioane euro.

Sursa foto: oarsulvechi.ro