Lucretia Ciobanu, despre Marioara Murarescu: Avea inca multe de aratat lumii, pacat ca s-a dus atat de tanara

Interpreta de muzica populara, Lucretia Ciobanu, si-a exprimat regretul pentru decesul Marioarei Murarescu si a povestit, pentru Mondo News, cateva amintiri pe care le-a trait alaturi de indragita prezentatoare de televiziune. La sfarsitul acestui articol puteti vizualiza cateva imagini de arhiva cu Lucretia Ciobanu, preluate din emisiunea “Tezaur folcloric”.

Lucretia Ciobanu a admirat-o pe Marioara Murarescu si a pretuit-o pentru puterea cu care a luptat pentru promovarea tinerelor valori, aratandu-le drumul catre succes. Se intalneau mai des de sarbatori sau la spactacole mai mari, dupa cum ne-a povestit solista de muzica populara, care isi aminteste ca Marioara Murarescu era o “fata calda”.

“Am colaborat putin cu Marioara Murarescu, dar i-am admirat emisiunile, munca si evolutia in TVR. Promova mult tinerii, ii selecta, ii grupa si ii indruma, iar acesta a fost un lucru bun. Noi veteranii ne vedeam de treburile noastre, insa ocazional la sarbatori sau spectacole de anvergura, eram invitati in emisiunile ei. Era o fata calda, draguta in felul ei, avea preferinte si nu era rau, a avut emisiuni bune. Pacat ca s-a dus atat de tanara!”, a declarat Lucretia Ciobanu, pentru Mondo News.

Au colaborat impreuna la un proiect de televiziune din care faceau parte interpreti deosebit de talentati din Sibiu, printre care Ion Radu, Maria Cotirlea si Ana Arcasu, pe care l-au inregistrat cu regretatul George Vancu. “Avea inca multe de spus lumii”, a marturisit cu regret Lucretia Ciobanu.

“Eu in 27 octombrie anul acesta, implinesc 90 ani. Trebuia sa ma operez anul trecut ca am avut mana luxata, insa nu am acceptat. Ce, ma mai fac ei cum eram? Revenind la Marioara, imi aduc aminte ca am facut impreuna o filmare exceptionala, eram cu un grup de interpreti de la Sibiu printre care Ion Radu, Maria Cotirlea si Ana Arcasu, am filmat primele cantece de grup inregistrate in tara noastra cu regretatul George Vancu. Dumnezeu sa o odihneasca, avea inca multe de spus si de aratat lumii”, a mai spus pentru Mondo News indragita interpreta Lucretia Ciobanu.

Reamintim ca realizatoarea TV Marioara Murarescu, cea care a produs peste 30 de ani “Tezaur folcloric”, una dintre cele mai longevive emisiuni, a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri. “La noi e o vorba: cine iubeste cantecul este om bun, caci cantecul poate imblanzi si fiarele”, spunea Marioara Murarescu.

Marioara Murarescu si-a inceput cariera in Radiodifuziunea Romana in 1972, realizand la inceput emisiuni radio, iar, din 1977, emisiuni folclorice si programe speciale in TVR.

Va invitam sa vizualitati mai jos cateva imagini de arhiva din emisiunea TEZAUR FOLCLORIC, realizata de Marioara Murarescu. (Imagini difuzate cu sprijinul interpretului de cantec pastoresc, Mircea Cartisorean).