Ludovic Orban a anunțat care vor fi măsurile aplicate în Capitală

Ludovic Orban a anunțat, duminică, închiderea școlilor din București și continuarea cursurilor exclusiv online, după ce Capitala a trecut pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. În primul rând, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise – să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare”, a declarat premierul.

„Avem o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare pe care am dezbătut-o în primă lectură şi pe care o vom adopta săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care lecţiile sunt online”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa foto: adevarul