Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier! Nicolae Ciucă, desemnat interimar

Ludovic Orban a demisionat, luni seară, din funcția de premier al României. Anunțul a fost făcut de liberal care susține în aceste momente o declarație de presă la Palatul Victoria.

Update: Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, luni seara, pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar.

Știre inițială

Principalul favorit de a asigura interimatul după demisia lui Ludovic Orban este ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, scrie hotnews.ro.

Principalele declarații ale premierului demisionar Ludovic Orban:

”Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea vreau să arate că nu mă cramponez de funcție.

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim răspunsuri la toate confruntările.

Pe 6 decembrie românii au decis componența viitorului parlament. Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile. După demisia mea, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.

Demisia mea vreau să arate limpede: nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții. Le transmit românilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost luată cu scopul de a apăra sănătatea și viața românilor, locurile de muncă. Am convingerea că în viitoarele negocieri PNL va avea capacitatea de a da premierul și de a forma coloana verticală a viitorului guvern”.

Sursa foto: gov