Ludovic Orban a prezentat lista noului Guvern! Ce au scos liberalii din programul de guvernare

Ludovic Orban vine în Parlament cu aceiași miniștri, Biroul Executiv al PNL aprobând luni dimineață, în unanimitate, lista cabinetului care va fi depusă astăzi, alături de programul de guvernare modificat în sensul că au fost scoase din document măsurile deja adoptate până acum.

„PNL a aprobat în uninimtate programul de guvernare care reprezintă o actualizare a programului de guvernare în baza căruia a fost învestit Guvernul pe care îl conduc în data de 4 noiembrie. Gvernul va avea aceeași componență. În trei luni de zile, Guvernul pe care îl conduc a realizat performanțe și a atins obiectivele la care sunt convins că puțini români s-ar fi așteptat. Sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru, sunt oameni competenți, cinstiți, harnici, muncitori, dedicați servirii interesului publci și, ca atare, echipa guvernamentală este propusă în aceeași componență ca și guvernul care a funcționat de la data de 4 noiembrie”, a declarat Ludovic Orban, la finalul BEx.

Lista de miniștri pentru Guvernul Orban 2:

„Programul de guvernare trebuie modificat în primul rând pentru faptul că foarte multe obiective pe care ni le-am asumat în programul cu care ne-am prezentat în urmă cu trei luni în faţa Parlamentului au fost îndeplinite şi aceste obiective, odată îndeplinite, nu are rost să le mai păstrăm în programul de guvernare. De asemenea, pe măsura analizei problematicii care există în cele trei luni de exercitare a guvernării, sigur că am identificat obiective suplimentare pe care putem să le realizăm, este adevărat, fără a putea adopta, să spun, acte normative cu valoare de lege. Vom include aceste obiective suplimentare în programul de guvernare, lucruri pe care le considerăm extrem de necesare şi de benefice pentru români”, a declarat sâmbătă Orban.

​PSD ia în calcul să nu participe la sedința din Parlament pentru învestirea Guvernului Orban, astfel încât să nu existe cvorumul necesar, iar votul să fie amânat, a declarat joi liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu. „E un moment în care trebuie o decizie politică, dacă participăm la acel vot sau nu. Avem și această posibilitate, ca PSD să nu meargă în plen, mai puțin eu, fiind președintele Camerei trebuie să particip”, a spus Ciolacu.

O altă variantă pentru a nu se ajunge repede la vot este sesizarea Curții Constituționale. O dată, pe motiv că Orban a fost numit din nou după ce a fost demis de Parlament, a doua oară dacă va veni cu același program de guvernare în Parlament. Și în această situație, Marcel Ciolacu spune că va aștepta până când Curtea se va pronunța.

Sursa foto: gov.ro