Ludovic Orban a transmis un mesaj românilor din Diaspora care vor reveni acasă de Sărbători

Ce a spus premierul despre petrecerile de Crăciun și Revelion

Ludovic Orban a făcut un apel, duminică, la adresa românilor din Diaspora care vor reveni în țară cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Premierul le-a transmis și celorlalți români că petrecerile de Crăciun și Revelion ar fi bine să fie amânate, în contextul situației grave cauzată de valul doi al pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban a reamintit și faptul că românii care revin în ţară din zone incluse pe lista galbenă vor intra în carantină timp de 14 zile.

“Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea”, a spus premierul. “Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a continuat primul ministru.

“Avem reglementări foarte clare: unde indicele de răspândire a virusului este mai mare decât în România, pentru oricine din ţara respectivă se impune carantina de 14 zile, într-un spaţiu instituţionalizat sau într-un alt spaţiu deţinut de persoana care vine”, a mai declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: adevarul