Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Răspunsul premierului referitor la revenirea stării de urgență

Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul pregătește noi măsuri, precizând că nu dorește noi restricții. Întrebat dacă se va reveni la starea de urgență, premierul a făcut apel la români să respecte regulile impuse de starea de alertă.

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza de toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni epidemia și pentru a reduce numărul de infectări. Imediat ce intră în vigoare legea (c.n. carantinei și izolării) vom stabili toate măsurile și toate acțiunile necesare care sunt permise de noua lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății. Nu ne dorim să includem nicio restricție suplimentară. (…) Transmitem același mesaj către oameni: respectați regulile, respectați măsurile de protecție sanitară”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Când vor fi îndeplinite condițiile pentru revenirea la starea de urgență în România – Studiu

Totodată, Ludovic Orban a spus că a văzut studiul ajuns și la Guvern, studiu care arată că în septembrie, în România, s-ar putea depăși un milion de cazuri.

”Sunt mai multe prognoze făcute încă de la începutul epidemiei. Îmi aduc aminte prognoze extrem de pesimiste pentru lunile aprilie-mai, dar care nu s-au confirmat. În ceea ce ne privește pe noi, autoritățile iau toate măsurile legale pentru a preveni râspndirea virusului. În ceea ce privește măsurile bănuiesc că ați remarcat o intensificare a controalelor, avem campanii de comunicare pentru a-i informa pe cetățeni, am avut nenumărate discuții cu reprezentanții companiilor, cu reprezentanții bisericilor și cu toți cei care au activități care presupun contact între persoane sau aglomerări de persoane.”, a mai spus premierul României.

Sursa foto: realitatea