LUDOVIC ORBAN anunta cum vor decurge NEGOCIERILE cu PDL

LUDOVIC ORBAN a declarat luni ca PNL va avea un singur candidat la ALEGERILE PREZIDENTIALE. Dupa aceasta etapa de desemnare, va urma negocierea cu partenerii politici de la PDL pentru nominalizarea candidatului comun.

Vicepresedintele PNL a precizat ca liberalii se afla intr-o competitie interna de desemnare a candidatului la LAEGERILE PREZIDENTIALE. Se va propune efectuarea unui sondaj de opinie cu o casa de sondare sau doua, in functie de cum vor hotari cei doi candidati aflati in cursa, respectiv Klaus Iohannis si CRIN ANTONESCU, iar dupa rezultate Delegatia permanenta va lua decizia desemnarii candidatului.

Citeste si: PNL si PDL vor depune MOTIUNE simpla pe cazul ADRIAN DUICU

In conformitate cu statutul PNL, a adaugat Orban, convocarea Congresului extraordinar se face de catre Delegatia Permanenta, iar aceasta convocare se face cu minimum 30 de zile inainte de data congresului.

Orban a afirmat ca numele democrat-liberalului Catalin Predoiu nu face obiectul cercetarii PNL, insa a sustinut ca acesta ar putea intra in acest sondaj in urma unei discutii cu PDL.

Citeste si: DANIEL CHITOIU si-a anuntat DEMISIA din PNL

De asemenea, el a precizat ca, din punctul sau de vedere, in cazul acestor cercetari sociologice conteaza cota de incredere, intentia de vot, dar si alte caracteristici ale celor doi candidati ai PNL la prezidentiale.

“Nu exista ca un partid sa intre in cursa cu doi candidati la Presedintie. PNL isi va desemna un singur candidat la Presedintia Romaniei, candidat care va intra in competitia de desemnare a candidatului comun la Presedintie al parteneriatului dintre PNL si PDL”, a mai declarat Orban.