LUDOVIC ORBAN a CONTESTAT masura CONTROLUL JUDICIAR impus de DNA. UPDATE

LUDOVIC ORBAN, fostul candidat desemnat al PNL la PRIMARIEI CAPITALEI a ajuns luni la sediul DNA. Deputatul este audiat in dosarul in care este acuzat ca i-a cerut unui om de afaceri bani pentru campania electorala.

UPDATE 12.35: LUDOVIC ORBAN  a declarat la iesirea de la DNA ca a depus o contestatie fata de CONTROLUL JUDICIAR. “Intotdeauna am respectat deciziile justitiei si nu consider indreptatita masura CONTROLULUI JUDICIAR”,  a declarat liberalul jurnalistilor prezenti.

LUDOVIC ORBAN este acuzat de procurorii DNA de savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, dupa ce, in martie, a contactat un om de afaceri solicitandu-i sprijin financiar in campania electorala pentru alegerile locale. DNA a anuntat in urma cu o saptamana ca procurorii au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, fata de LUDOVIC ORBAN.

Potrivit DNA, pe 1 martie, LUDOVIC ORBAN a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale.

“Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul LUDOVIC ORBAN i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. LUDOVIC ORBAN a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una — doua saptamani. Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care LUDOVIC ORBAN o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie a acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri”, sustin procurorii.

Sursa foto: realitatea